UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-08-01 11:08

Kajak-kenu: a szegediek voltak a legeredményesebbek a Maty-éren tartott U23-as, ifjúsági és serdülő magyar bajnokságon

Csütörtöktől vasárnapig tartották Szegeden az U23-as, ifjúsági és serdülő kajak-kenu országos bajnokságot, amely a középső korosztályban világbajnoki válogatóversenynek is minősült.

A hét második felében a hazai kajak-kenu utánpótlás színe-java megjelent a szegedi Maty-éren az év legnagyobb hazai korosztályos seregszemléjén az U23-as, ifjúsági és serdülő magyar bajnokságon. A roppant sűrű program után megállapítható, hogy a hazai környezetben szereplő Szegedi Vízisport Egyesület versenyzői voltak a legeredményesebbek, akik 22 arannyal, 10 ezüsttel és 8 bronzzal végeztek az éremtáblázat élén. A képzeletbeli dobogó második és harmadik fokára a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia, illetve a KSI csapata állhatott fel.

A Molnár Csanád, Juhász István páros két szétlövést is megnyert vasárnap Forrás: MKKSZ
A Molnár Csanád, Juhász István páros két szétlövést is megnyert vasárnap Forrás: MKKSZ
Óriási küzdelem folyt a négy nap alatt, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy volt olyan szám, amelyben holtverseny alakult ki, vagyis ezredmásodpercre pontosan érkezett célba a Vasas-DVTK, valamint az MTK, KSI vegyes kajaknégyese 200 méteren. A viadal az ifjúsági korosztály számára világbajnoki válogatóverseny is volt, és úgy alakultak az eredmények, hogy vasárnap négy számban szétlövést kellett rendezni. A mindent eldöntő futamokat követően C2 500 és 1000 méteren a Molnár Csanád és Juhász István, K2 1000 méteren Szakács Botond és Samu Péter, C2 leány 500 méteren pedig Kiss Ágnes és Molnár Csepke indulhatott az augusztus végi-szeptember eleji világbajnokságon, amelyet szintén Szegeden rendeznek majd. Részletes eredmények: ITT További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.