UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-02 20:13

Kézilabda: a franciákat is legyőzve hibátlanul középdöntős a magyar csapat az U18-as leány vb-n

A gólszegény első félidőt követően a másodikban Kármán Luca vezérletével 22–21-re felülmúlta Franciaországot a magyar U18-as leány kézilabda-válogatott, így két pontot visz tovább a középdöntőbe az észak-macedóniai vb-n.

A spanyolok elleni, hétfő esti küzdelmes siker után kedden a franciákkal játszott a csoportelsőségért a magyar válogatott a Szkopjéban zajló U18-as leány kézilabda-világbajnokságon. A találkozó tulajdonképpen egy előrehozott középdöntő-mérkőzés volt, hiszen az már a második forduló után eldőlt, hogy e két együttes kerül a felső ágra a H csoportból. Az első percekben kitűnően működött a magyar védekezés, az első tíz percben csupán egyszer találtak a franciák Imre Szofi kapujába. Ezt viszont bő tízperces magyar gólcsend követte, ami elég volt ahhoz a franciáknak, hogy háromgólos előnyt építsenek ki. Akadt azonban még fordulat az első félidőben, a végére ezúttal a francia támadójáték állt meg teljesen, és Farkas Júlia utolsó másodperces találatával sikerült kiegyenlíteni (7–7).

Kármán Luca volt a magyar csapat nyerőembere a második félidőben Forrás: IHF
Kármán Luca volt a magyar csapat nyerőembere a második félidőben Forrás: IHF
A folytatásban már „helyre állt a rend”, és a magyar válogatott irányította a mérkőzést a félidőben remekül beszálló Kármán Luca vezérletével. Szűk tíz perc alatt beállt a kétgólos különbség, az utolsó tíz percet pedig háromgólos előnnyel kezdhették a mieink (19–16). Egy darabig úgy tűnt, a spanyol összecsapáshoz hasonlóan jól menedzseli a hajrát a csapat, az utolsó fél percen mégis az egyenlítésért támadtak a franciák. Az utolsó lövés viszont nem ért kaput, így a magyar válogatott 22–21-re, és két ponttal lépett tovább a középdöntőbe. A következő szakasz csütörtökön kezdődik, amelyben a norvég és a brazil alakulat következik.

U18-as leány kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia) H csoport, 3. forduló Magyarország–Franciaország 22–21 (7–7) Legjobb góllövők: Kármán 6, Bucsi, Csernyánszki, Simon P., Szabó A. 3-3 A csoport végeredménye: 1. Magyarország 6 pont, 2. Franciaország 4, 3. Spanyolország 2, 4. Argentína 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.