UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-02 19:08

Vízilabda: a második meccsét is simán nyerte a leányválogatott a belgrádi U18-as vb-n

A második meccsét is könnyedén megnyerte a Benczur Márton által vezetett leány vízilabda-válogatott a belgrádi U18-as vb-n: a lányok Kazahsztán korosztályos legjobbjait múlták felül 15–1-re.

A belgrádi U18-es világbajnokságon kedden este Kazahsztán ellen játszotta második meccsét a magyar leányválogatottválogatott.

A kazahok sem jelentettek gondot a magyar lányoknak Forrás: waterpolo.hu
A kazahok sem jelentettek gondot a magyar lányoknak Forrás: waterpolo.hu
A törökök 32–2-es kiütése után a kazahok ellen is sima győzelmet aratott Benczur Márton csapata, amely komolyan vette az összecsapást, és feltett szándéka volt, hogy mindent beleadva készül a jóval nehezebbnek ígérkező folytatásra. A Magyar Vízilabda Szövetség beszámolója szerint az első negyedben három, a másodikban öt gólt szerzett a társaság, miközben saját kapuját sikeresen őrizte – a nagyszünetben 8–0 állt az eredményjelzőn. Ezúttal is Hajdú Kata iparkodott a legjobban, már triplánál járt. A folytatás sem volt nehezebb, avagy az olaszok 16–3-as kazahok elleni győzelmét 15–1-gyel sikerült felülmúlni, ami akár még jól is jöhet a későbbiekben. Az Olaszország elleni rangadó szerdán 13:30-kor kezdődik.

Leány U18-as világbajnokság, Belgrád A-csoport, 2. forduló Magyarország-Kazahsztán 15-1 (3-0, 5-0, 2-0, 5-1) Gólszerzők: Hajdú 5, Lendvay 3, Szegedi 3, Aubéli, Mácsai E., Tiba, Kóka, ill. Vorontsova (Teljes jegyzőkönyv: itt) A magyar csapat további csoportmérkőzései: Augusztus 3., 13:30: Magyarország-Olaszország Az U18-as magyar leány válogatott világbajnoki kerete: Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC) Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.