UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-08-03 19:33

Atlétika: döntőben a magyar kalapácsvető lányok az U20-as vb-n

A kolumbiai U20-as atlétikai világbajnokság harmadik versenynapján Csatári Jázmin és Viszkeleti Villő is döntőbe dobta magát a kalapácsvető lányok között, a fiúk 400 méteres gátfutásában pedig Molnár Csaba készülhet az elődöntőre.

A kolumbiai Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság harmadik versenynapjának délelőtti programjában négy magyar fiatalnak szoríthattunk.

Csatári Jázmin magabiztosan jutott döntőbe az U20-as vb-n Forrás: MASZ
Csatári Jázmin magabiztosan jutott döntőbe az U20-as vb-n Forrás: MASZ
A kalapácsvető lányok selejtezőjében Viszkeleti Villő és Csatári Jázmin két külön csoportban szerepelt. A magyar küldöttség legfiatalabb tagja, a szombathelyi Dobó SE-ben edződő Viszkeleti Villő az A csoportban a harmadik kísérletére 61,29 métert ért el, majd a B-ben a VEDAC-os Csatári Jázmin harmadik próbálkozására repült a kalapács 61,98 méterre. Mindez azt jelentette, hogy Csatári az ötödik, Viszkeleti a kilencedik legjobb eredménnyel kvalifikálta magát a versenyszám pénteki, tizenkettes döntőjébe. A dobó lányok mellett a 400 gátas fiúkra is figyelhettünk. Az előfutamok során az Ikarus BSE-t erősítő Molnár Csaba 52.49 másodperccel a harmadik lett a futamában, és az elődöntőbe jutott. Ugyanez a bravúr nem sikerült a MATE-GEAC-os Soos Leventének, aki 53.02-vel futamhatodikként fejezte be a vébét. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.