UtánpótlásSport
2024. május 10.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-08-03 17:54

Labdarúgás: a 17 éves Bodnár Gergő profi szerződést kapott Angliában

A 17 éves Bodnár Gergő profi szerződést kapott az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Peterborough United csapatától.

Az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Peterborough United a hivatalos honlapján bejelentette, hogy kétéves profi szerződést között Bodnár Gergővel, a magyar U17-es válogatott ígéretével – számol be az NSO, amely a játékossal kapcsolatban megjegyzi, hogy 2010 óta él a családjával Angliában.

Fotó: Peterborough United
Fotó: Peterborough United
Bodnár kilencedik éve futballozik a Peterborough Unitedben, melynél végigjárta az utánpótláscsapatokat, és a tavasszal, az utolsó fordulóban már nevezték a Championshipben szereplő első csapatba, a Blackpool elleni, 5–0-ra megnyert meccsen. Pályára még nem lépett tétmeccsen a felnőttek között, erre a következő idényben a harmadosztályban kerülhet sor, ugyanis a PUFC a 22. helyen végzett a Championshipben, ezzel búcsúzott. Teljesítményével annyira meggyőzte a klub vezetőit, hogy kétéves profi szerződést kínáltak neki, amit el is fogadott. „Ez a pillanat büszkeséggel tölt el engem és a családomat is, mert ezért dolgoztam egész eddigi életeben – mondta a védőként játszó Bodnár Gergő a Peterborough United honlapján. – A fő cél mindig is az első csapatba kerülés volt, de nagyon elégedett vagyok a fejlődésemmel az utóbbi nagyjából egy évben. Az előszezonban játszhattam egy keveset az első csapatban is. Nagyon hálás vagyok a menedzsernek és az egész klubnak, hogy megadták nekem ezeket a lehetőségeket, hogy része lehetek az első csapat életének is. Már nagyon várom a játékot az U21-es együttessel ebben az évadban.” „Félelmetes játékos, akinek nagyon jó a hozzáállása, és aki játékosként mindig nagyon akar tanulni és fejlődni – mondta róla Grant McCann menedzser. – Igazán örülünk, hogy aláírt hozzánk, minden megvan benne, amit kedvelünk, és izgatottan várjuk hogyan fejlődik tovább a következő évadban.” További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.