UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-03 15:54

Vízilabda: az olaszok legyőzésével csoportelső a leányválogatott az U18-as vb-n

Négy góllal legyőzte az olaszokat, így csoportelső lett és a negyeddöntőbe jutott az U18-as leány vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Szerdán az olaszok ellen a csoportelsőség volt a tét a magyar leány vízilabda-válogatott számára a belgrádi U18-as világbajnokságon.

Golopencza Szonja jól védett a magyar kapuban  Fotó: SLOBODAN SANDIĆ / SERBIAN WATER POLO FEDERATION
Golopencza Szonja jól védett a magyar kapuban Fotó: SLOBODAN SANDIĆ / SERBIAN WATER POLO FEDERATION
Benczur Márton együttese ehhez illő komolysággal várta a találkozót, amelyet végig kézben is tartott. A hazai szövetség beszámolója szerint a válogatott Golopencza Nóra és Aubéli Tekla góljával 2–0-ra vezetett, jól védekezett, illetve Golopencza Szonja is hozta a formáját a kapuban. Az első negyed 3–1-es előnyére (Golopencza Nóra talált még egyszer) Hajdú Kata pakolt rá még egyet, avagy a mieink irányítottak. A harmadik negyed közepéig taktikusan őrizte előnyét a társaság, ám 7–4-es vezetése után két gólt szerezve váratlanul egy gólra zárkóztak az olaszok. Ekkor azonban Varró Eszter gólja nyugtatta meg a csapatot, majd Hajdú Kata is odatette magát, így 9–6 volt az állás a záró menet előtt. A hajrában a magyar csapat felőrölte riválisa erejét, és magabiztos, 12–8-as győzelmet aratott. Ezzel a válogatott csoportelsőként a nyolc közé jutott, és a pénteki a negyeddöntőben várhatóan az ausztrálokkal mérkőzik meg.

U18-as leány világbajnokság, Belgrád A-csoport, 3. forduló Olaszország–Magyarország 8–12 (1–3, 2–3, 3–3, 2–3) Gólszerzők: Hajdú 4, Golopencza N. 2, Szegedi 2, Aubéli, Tiba, Kóka, Varró, ill. de March 3, di Maria 2, Longo 2, Leone Az U18-as magyar leányválogatott világbajnoki kerete: Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC) Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.