UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-08-04 12:03

Ökölvívás: népes nemzetközi mezőnnyel startol a XIV. Ostrom-kupa

Népes mezőnnyel startol augusztus 4-én délután a XIV. Ostrom-kupa, amelyen a serdülő, a junior- és az ifiversenyzők is nemzetközi ellenfelekkel szemben készülhetnek a közelgő kontinensviadalokra.

Augusztus 4-5. között rendezik meg a XIV. Ostrom-kupát Kőszegen, amelyen a felnőttek mellett a serdülők, a juniorok és az ifjúsági korosztályú ökölvívók is megmérethetik magukat. A Magyar Ökölvívó Szövetség tájékoztatása szerint összesen 264 versenyző nevezett a tornára, akiknek túlnyomó része utánpótláskorú. A magyar bokszolókon kívül az osztrákok, a csehek, a horvátok, a románok, a szlovákok, és az ukránok is megméretik magukat. Az első összecsapások kora délután kezdődnek.

A magyar és az ukrán juniorválogatott az elmúlt két hétben Tatán közösen edzőtáborozott Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A magyar és az ukrán juniorválogatott az elmúlt két hétben Tatán közösen edzőtáborozott Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A magyar juniorválogatott (Benedek Péter, Nileborg Benjamin, Kozák Kevin, Nagy Mátyás, Frank Dániel, Sárközi Tamás, Majlàth András, Tóth György, Budai Szebasztian, Nileborg Krisztián, Déli Gergő, Dóka Zalán és Dunai Zsolt) az elmúlt két hétben Tatán edzőtáborozott az ukránokkal, a két nemzeti együttes fiataljai pedig a kupa első napján, délután csapattalálkozó keretében mérkőzhetnek meg egymással. A hazai fiataloknak az Ostrom-kupa remek felkészülési lehetőséget jelent a következő hónapok feladatai előtt, hiszen a serdülőkre augusztusban, míg a juniorokra szeptemberben vár korosztályos Eb. Az ifik legfontosabb idei versenye a novemberi világbajnokság lesz. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.