UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-08-06 16:08

Úszás: a 400 vegyesen ifjúsági Eb-ezüstérmes Bujdosó Zsombor a vb-n is nagy dobásra készül

A 400 m vegyesen nyert ezüstérmével a bukaresti ifjúsági úszó Európa-bajnokság legeredményesebb magyar fiú versenyzője volt Bujdosó Zsombor, így természetesen utazik a perui vb-re is, változatlanul nagy célokkal.

Kitűnő ifjúsági Európa-bajnokságot tudhat maga mögött a magyar úszóválogatott, és azon belül kitűnő Európa-bajnokságot tudhat maga mögött Bujdosó Zsombor is. A Vasas 18 esztendős, utolsó éves ifjúsági korú versenyzője a bukaresti kontinensviadalon 400 m vegyesen ezüstérmes lett, míg kétszázon a dobogóról kevés lemaradva a negyedik helyen zárt.

Bujdosó Zsombor éremmel térhetett haza az ifi Eb-ről Forrás: LEN
Bujdosó Zsombor éremmel térhetett haza az ifi Eb-ről Forrás: LEN
„Zsombornak a testfelépítése miatt a 200 vegyes egy kicsit rövid táv, ennek ellenére egyéni csúcsot tudott úszni, és éppen csak lemaradt a dobogóról, már az is nagyon öröm volt számunkra – mondta az Utánpótlássportnak Zsombor edzője, Lőrinczi György. – A program nem volt szerencsés abból a szempontból, hogy a közvetlenül a kétszáz után következett a 400 m vegyes, amit ráadásul egy nap kétszer le kellett úszni. Úgy gondolom, ezt is jól megoldotta, és bejött a második helyre, azon leszünk, hogy a hónap végi ifi vébén tovább javítsuk ezt az eredményt.” Természetesen Bujdosó is elégedett volt a kontinensviadalon elért eredményekkel és érezhetően megőrizte motivációját a perui vb-re is. „Úgy érzem, az utolsó ifjúsági évemben sikerült a legjobbat kihozni ebből, időeredményben szerettem volna egy picivel jobbat, de még előttünk a világbajnokság, amelyen akár még jobb lehet ebből. Rengeteget kellett dolgozni ezért az eredményért, csupa jó emlék köt a négyszáz vegyeshez, a dobogón pont ez a sok munka futott le a szemem előtt, amit nagyon élveztem.” A tréner, Lőrinczi György bízik benne, hogy a hónap végére még jobb formába kerülhet versenyzője. „Az Eb után kaptak tőlem a srácok két hét pihenőt, mert nagyon sűrű volt ez az év, kellett a szervezetüknek és lelküknek is. Biztos vagyok benne, hogy most még rá tudunk rakni egy lapáttal, augusztus tizenkilencedikén megyünk a vb helyszínére Limába, harmincegyedikén pedig durr!” További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.