UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 29.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2022-08-07 09:01

Atlétika: Tóth Anna U20-as magyar csúccsal bronzérmes 100 m gáton a junior-világbajnokságon

Az utolsó, szombati napra maradt a magyar csapat legjobb eredménye a kolumbiai Caliban megrendezett U20-as világbajnokságon: Tóth Anna új korosztályos magyar csúccsal bronzérmes lett 100 méteres gátfutásban.

A DVTK fiatal tehetsége végig remekül szerepelt az U20-as vb-n.  Előbb csütörtökön az előfutamban még óriásit mentve is könnyedén jutott tovább a másnapi elődöntőbe, majd ott 13.16 másodpercre javította a június végi korosztályos magyar csúcsát, amivel a harmadik legjobb idővel biztosította a helyét a fináléban – számolt be az atletika.hu.

Tóth Anna Forrás: atletika.hu
Tóth Anna Forrás: atletika.hu

Tigyi József tanítványa a döntőben aztán még a pénteki idejét is túlszárnyalta! A két jamaicai, a végül 12.77-es versenycsúccsal első Kerrica Hill és a 12.87-tel szintén élete legjobbját elérő Alexis James között futva is szépen helyt állt. Sőt, kereken 13.00 másodpercre faragta az U20-as magyar rekordot, aminek köszönhetően 2021 után ismét bronzéremmel térhet haza a junior vb-ről.

Tóth Anna harmadik helye mellett számos döntős helyezésnek örülhettünk az elmúlt hat napban. Kövér Fanni gerelyhajításban, Viszkeleti Villő kalapácsvetésben, Guth Mátyás magasugrásban lett 5. helyezett, Varga Gréta 8. helyen ért célba 3000 m akadályon, Csatári Jázmin a 9. helyen zárta a kalapácsvetést, Herczeg György 10. lett gerelyhajításban, Csekő Miklós kalapácsvetésben, Bánovics József rúdugrásban végzett a 11. pozícióban.

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.