UtánpótlásSport
2023. szeptember 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-07 17:41

Kézilabda: százszázalékos mérleggel megy a középdöntőbe a magyar válogatott az U18-as fiú Eb-n

Végig vezetve győzte le a lengyeleket a magyar válogatott az utolsó meccsén a montenegrói U18-as kézilabda Európa-bajnokságon; a kedden startoló középdöntőben a horvátokkal és a portugálokkal találkozik a csapat.

Arra talán a legoptimistábbak sem számítottak, hogy vasárnap délután az utolsó csoportmérkőzésén tét nélküli meccsen lép pályára a magyar válogatott a Podgoricában zajló U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon. Márpedig amellett, hogy Kárpáti Krisztián együttese az első két fordulóban a németeket és izlandiakat legyőzte, a többi eredmény is kedvezően alakult: a fiúk a biztos csoportelsőség, valamint a megszerzett két, a középdöntőbe továbbvihető pont tudatában készülhettek az újabb feladatra.

Kárpáti Krisztián együttese hibátlan maradt a csoportkörben Forrás: EHF
Kárpáti Krisztián együttese hibátlan maradt a csoportkörben Forrás: EHF
A találkozót ezúttal is remekül kezdte a magyar csapat, szűk öt perc elteltével már 4–1-re vezetett, és ez az előny aztán a félidő végéig elkísérte, 19–14-gyel mentek pihenni a felek. A folytatásban próbáltak zárkózni ugyan a lengyelek, de az egyenlítésre, nem volt esélyük, a mieink végül 34–32-vel a harmadik csoportmeccsüket is megnyerték. A hétfői szünnapot követően kedden kezdődik a középdöntő, amelyben a horvát és a portugál gárda lesz az ellenfél.

U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró) A csoport, 3. forduló Magyarország–Lengyelország 34–32 (19–14) Magyarország: Lovistyek (kapus), Terjék 4, Kathi 3, Tóth L. 3, Fekete G. 3, Csörgő 4, Molnár R. 1. Cserék: Radvánszki A. (kapus), Kovács T. 5, Bali 4, Bóti 3, Viski 3, Nagy Á. 1, Balogh D., Gazsó, Szűcs B. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián A csoport másik mérkőzésén: Németország–Izland 35–31 A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Németország 4, 3. Izland 2, 4. Lengyelország 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.