UtánpótlásSport Vívás: bronzérmes a junior női kardcsapat a rijádi korosztályos vb-n (részletek hamarosan...)
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-08 22:02

Kézilabda: Dél-Korea nyerte az elődöntőt, a bronzért folytathatja a magyar válogatott az U18-as leány vb-n

Összességében jobb volt a koreai csapat, így a magyar válogatott ugyan csak egy góllal, de kikapott az elődöntőben az észak-macedóniai U18-as leány kézilabda vb-n, és szerdán a hollandokkal játszhat a bronzéremért.

A koreaiak bírták jobban a hajrát az elődöntőben Forrás: IHF
A koreaiak bírták jobban a hajrát az elődöntőben Forrás: IHF
Hétfő este az eddigi legnehezebb teszt várt a magyar válogatottra a Szkopjéban zajló U18-as leány kézilabda-világbajnokságon. Az elődöntőben a szintén százszázalékos és eddig nagyon meggyőző teljesítményt nyújtó (a németeket, a hollandokat és a svédeket is magabiztosan legyőző) dél-koreai együttes következett. Az első félidőben többnyire a mieink vezettek, ám nem sikerült megtörni az ázsiaiakat, sőt a szünetre ők mentek egygólos előnnyel (16–17). A folytatásban sikerült fordítani, ám aztán megállt a magyar támadójáték, a hajrát a koreaiak bírták jobban, A szerdai bronzmérkőzésen a holland csapat lesz az ellenfél.

U18-as leány kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia) Elődöntő Magyarország–Dél-Korea 29–30 (16–17) Legjobb góllövők: Simon P. 9, Csernyánszki 8, Kovalcsik B. 5

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.