UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-09 21:40

Kézilabda: a portugálok legyőzésével elődöntős a magyar válogatott az U18-as fiú Eb-n

Csörgő Kristóf utolsó másodpercekben lőtt góljával 24–23-ra legyőzte a portugálokat a magyar válogatott a montenegrói U18-as kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében, ezzel négy közé jutott, amire a szakágban 2014 óta nem volt példa.

A németek keddi sikerével eldőlt, hogy ha az esti összecsapáson a magyar válogatott legyőzi a portugálokat, biztosan elődöntős a Podgoricában zajló U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon. Tegyük hozzá, ehhez a miénkhez hasonlóan egy másik eddig hibátlan együttes két vállra fektetésére volt szükség. Az első szűk negyedórában a portugáloknak ment valamelyest jobban (4–6), majd egyenlített a magyar válogatott. A 7–7 után következő magyar rövidzárlat alatt 5–0-s szériát produkált a rivális, s ezzel biztosította előnyét a szünetre (9–12).

Csörgő Kristóf megállíthatatlan volt a portugálok ellen Forrás: EHF
Csörgő Kristóf megállíthatatlan volt a portugálok ellen Forrás: EHF
A folytatásra remekül jött ki Kárpáti Krisztián együttese, hat perc alatt egyenlített (14–14), sőt nem sokkal később a vezetést is átvette. Az előny a hajráig kitartott, a végén viszont percek alatt elolvadt a három gólos előny. Az utolsó támadást a mieink vezették, s azt három másodperccel a vége előtt a tizenkét találatig jutó Csörgő Kristóf győztes, mi több továbbjutást érő gólra is váltotta. Ugyanis a 24–23-as siker azt jelenti, hogy 2014 után újra négy közé került a magyar válogatott fiú korosztályos világversenyen, és szerdán a horvátok elleni összecsapáson már az elődöntőre készülhetnek a fiúk.

U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró) I. középdöntőcsoport, 1. forduló Magyarország–Portugália 24–23 (9–12) Magyarország: Lovistyek (kapus), Terjék 2, Kathi, Csörgő 12, Fekete G., Kovács T. 5, Molnár R. 2. Cserék: Radvánszki A. (kapus), Szűcs B. 3, Bali, Balogh D., Bóti, Gazsó, Nagy Á., Tóth L., Viski. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián A csoport másik mérkőzésén: Németország–Horvátország 34–26 A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Portugália 2, 3. Németország 2, 4. Horvátország 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.