UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kerékpársportok

2022-08-09 19:15

Országúti kerékpár: harmadszor lesz Magyarországon ifjúsági világkupa

A harmadik magyarországi országúti kerékpáros ifjúsági világkupa, a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary augusztus 17-én rajtol Nyíregyházán.

Augusztus 17-én rajtol Magyarországon az országúti kerékpárosok ifjúsági világkupája, a One Belt One Road Nations’ Cup Hungary – írja a verseny hivatalos honlapja.

Harmadszor lesz Magyarországon ifjúsági világkupa Fotó: Vígh Attila
Harmadszor lesz Magyarországon ifjúsági világkupa Fotó: Vígh Attila
A nemzetközi korosztályos sorozat immáron harmadszor látogat hazánkba, amely 2020-ban közel száz év után rendezhetett ismét világversenyt a sportág történetében. A Nations’ Cup futamain válogatottak, regionális és klubcsapatok vesznek részt. A magyarországi viadal két országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 17. és 19. között. A verseny egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap a megyeszékhely és Ibrány között egy 111,6 kilométeres mezőnyetap várja a kerekeseket. A zárónapon Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, ezúttal 117,4 kilométert megtéve. A verseny központja ezúttal is Nyíregyháza lesz. A szabolcsi megyeszékhely 2019-ben két nemzetközi versenynek is otthont adott (V4 Special Series), majd 2020-ban és 2021-ben sikeresen segítette az első és második hazai ifjúsági világkupa megrendezését. További részletek ITT érhetők el. További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.