UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-10 19:48

Kézilabda: legjobbjait pihentetve kikapott a horvátoktól a magyar csapat az U18-as fiú Eb-n

A horvátok elleni, már tét nélküli középdöntőmeccsen tartalékos összeállításban háromgólos vereséget szenvedett a magyar válogatott a montenegrói U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon; közben pedig az is eldőlt, hogy a pénteki elődöntőben a svédek következnek.

Már kedd este, a portugálok legyőzésével eldőlt, hogy nyolc éve nem látott sikert ér el a Podgoricában zajló U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Már csak annyi a kérdés, hogy a végén mekkora lesz a szenzáció. A pénteki elődöntőt megelőzően szerdán egy horvátok elleni felkészülési meccset harcolt ki magának Kárpáti Krisztián együttese, hiszen nem csupán továbbjutóként, hanem biztos csoportelsőként léphetett pályára.

Radvánszki Attila jól védett, de így is vereség lett a vége a horvátok ellen Forrás: EHF
Radvánszki Attila jól védett, de így is vereség lett a vége a horvátok ellen Forrás: EHF
Ahogyan az Európa-bajnokságon eddig a legtöbbször, ezúttal is jól kezdett a magyar csapat, bő tíz percnyi játék után 5–2-re vezetett. utána a megszokottnál több pontatlanság csúszott a játékba, de az előnyből egy gólt így is sikerült megtartani a szünetre (13–12). A folytatásban nem volt olyan gördülékeny a játék, mint amit a magyar csapattól a kontinensviadalon eddig megszokhattunk, így nem is sikerült megőrizni a veretlenséget, a horvátok megérdemelten, 28–25-re nyerték meg az összecsapást. Persze a találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a magyar szakmai stáb pihentette a meghatározó tagjait, mások mellett az eddigi két legeredményesebb játékost, Csörgő Kristófot és Kovács Tamást. És alighanem ezt bölcsen tette, hiszen a nagy téttel bíró elődöntőt pénteken rendezik – időközben az is eldőlt, hogy akkor a svéd válogatott lesz az ellenfél.

U18-as fiú kézilabda Európa-bajnokság, Podgorica (Montenegró) I. középdöntőcsoport, 2. forduló Magyarország–Horvátország 25–28 (13–12) Magyarország: Radvánszki A. (kapus), Terjék 7, Kathi 3, Viski 2, Balogh D. 2, Tóth L. 3, Bőti 3. Cserék: Lovistyek (kapus), Gazsó 3, Bali 1, Szűcs B. 1, Csörgő, Fekete G., Kovács T., Molnár R., Nagy Á. Szövetségi edző: Kárpáti Krisztián A csoport másik mérkőzésén: Németország–Portugália, 20.00 A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Portugália 2, 3. Németország 2, 4. Horvátország 2

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.