UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-08-10 17:07

Kosárlabda: csütörtökön megkezdődik a B divíziós U16-os fiú Európa-bajnokság Szófiában

Csütörtök este a ciprusiak ellen kezdi meg szereplését a Faragó Péter vezette U16-os fiú kosárlabda-válogatott a szófiai, B divíziós korosztályos Európa-bajnokságon.

Augusztus 11. és 20. között Bulgária fővárosában, Szófiában rendezik meg a B divíziós U16-os fiú kosárlabda Európa-bajnokságot, többek között a magyar válogatottal a 22 csapatos mezőnyben. Faragó Péter együttese Ciprus, Grúzia, Belgium, Észtország és Ausztria válogatottja mellé kapott besorolást az A jelű csoportban.

Forrás: hunbasket.hu
Forrás: hunbasket.hu
A magyar válogatott négy felkészülési meccsel hangolt az Eb-re, és valamennyit megnyerte. A bosnyákokat kétszer is legyőzték a mieink, emellett pedig a Paks U20-as és a Debrecen U18-as alakulatát is megverték. Csütörtök este 19:30-tól a ciprusiakkal játsszák az első csoportmeccsüket. A mérkőzés az alábbi linken követhető majd élőben. A négy csoport első két helyezettje jut be a jövő csütörtöki negyeddöntőbe. Majd pénteken jönnek az elődöntők, szombaton pedig a bronzmeccsel és a döntővel zárul az Eb programja. A harmadik helyért vívott találkozónak azért is van különösen nagy jelentősége a B divízióban, mert a torna első három helyezettje jut fel a legjobbak közé. A járványhelyzet miatt sem tavaly, sem 2020-ban nem rendeztek Eb-t. A legutóbbi kontinenstornán, 2019-ben a mieink a 14. helyen zártak.

AZ U16-OS FIÚVÁLOGATOTT KERETE: Angyal Medárd, Buglyó Barna, Fonyó Botond, Gyürk Zsigmond, Kékesi Kolos, Keller Bendegúz, Kiss-Leizer Gergő, Laar Leonhard, Lukácsi Gábor, Mészáros Ágoston, Pavlík Botond, Szita Márton Szövetségi edző: Faragó Péter

B DIVÍZIÓS U16-OS FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, SZÓFIA (BULGÁRIA): A magyar válogatott csoportmérkőzései (magyar idő szerint): Augusztus 11., csütörtök 19:30 Magyarország–Ciprus Augusztus 12., péntek 19:30 Magyarország–Grúzia Augusztus 13., szombat 17:15 Magyarország–Belgium Augusztus 15., hétfő 17:15 Magyarország–Észtország Augusztus 16., kedd 19:30 Magyarország–Ausztria

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.