UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-08-11 11:50

Ökölvívás: magyar fiatalokkal a ringben kezdődik pénteken a serdülő Eb

Pénteken kezdődik a serdülőkorú ökölvívók legfontosabb idei megméretése, a törökországi Európa-bajnokság, amelyen tizenöt fiatal fogja a magyar színeket képviselni.

Eddig sem zajlott eseménytelenül a hazai serdülőkorú (2008-as és 2009-es születésű) ökölvívók idei esztendeje, hiszen a fiatalok számos versenyen megmutathatták a tudásukat, és a külföldi tornákon gyűjtögették az érmeket. A korosztály képviselői májusban az utánpótlás Magyar-kupán feszültek egymásnak Budapesten, nemrég pedig a romániai Gyergyószentmiklóson képviselték Magyarországot, és zsebeltek be öt aranyat.

A fiatalok pénteken kezdik meg a szereplést a serdülő Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
A fiatalok pénteken kezdik meg a szereplést a serdülő Eb-n Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Az imént említett versenyek válogatóként is szolgáltak az esztendő legfontosabb serdülőeseményére, a törökországi Eb-re, amelynek az első mérkőzéseit pénteken rendezik, míg a finálékra augusztus 20-án, szombaton kerül sor. A tizenöt magyar fiatal népes mezőnyben szerepelhet, a regisztráció alapján huszonnyolc nemzet háromszázhetvennyolc ökölvívója fog ringbe lépni az erzurumi eseményen. Az első párosítások sorsolását csütörtök kora este tartják. A kezdés előtt Dorkó Pétert, a magyar serdülőválogatott vezetőedzőét kérdeztük a eseménnyel kapcsolatban. „Az év elejétől kezdve együtt dolgozunk a fiatalok nagyrészével, egyedül Nagy Kornél csatlakozott hozzánk év közben, az utánpótlás Magyar-kupán nyújtott teljesítményének köszönhetően – kezdi Dorkó. – A fiúk közül Brázovics Tamás már tavaly is résztvett a serdülő Eb-n, így ő a 2021-es tapasztalataival felvértezve indulhat el a kontinensviadalon, míg a lányoknál Petrimán Patrícia a bronzérmét védheti meg, esetleg cserélheti még fényesebb medálra. A csapat nagyrésze először szerepel ilyen volumenű tornán; az életkorukból és a tapasztalat hiányából kiindulva lehetetlen megtippelni, milyen eredményre lesznek képesek, mindenesetre keményen dolgoztak a felkészülés során. Ha ezt tudják kamatoztatni, és jó produkcióval rukkolnak elő, akkor a győzelmek is jönni fognak. Az edzőkkel igyekszünk a maximumot kihozni belőlük, ha ez sikerül, szép Európa-bajnokság elé nézünk.”

A magyar indulók a törökországi serdülő Európa-bajnokságon (augusztus 12-20.): Lányok: Horváth Dzsenifer (42 kg), Petrimán Patrícia (44 kg), Kapcsos Bianka (54 kg), Kapcsos Vivien (70 kg) Fiúk: Körömi Ábel (42 kg), Nagy Kornél (44 kg), Czifra István (46 kg), Dóró Levente (48 kg), Gombai Dominik (50 kg), Brázovics Tamás (52 kg), Frank Dominik (54 kg), Horváth Szabolcs (57 kg), Bangó Roland (60 kg), Tószegi Ferenc (66 kg), Berki Brendon (70 kg)

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.