UtánpótlásSport
2023. június 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-08-11 19:26

Torna: a lányok versenyével pénteken megkezdődik az ifjúsági Európa-bajnokság Münchenben

Jól szerepelt a szerdai pódiumedzésen a Czifra Lili, Balzsay Hanna, Bogyó Anna, Knight Anna, Maráczi Fruzsina összetételű magyar ifjúsági leány tornászválogatott, így a csapat pozitívan várhatja a müncheni korosztályos Európa-bajnokság pénteki rajtját.

Jordanov Zoltán, a női utánpótlás szakmai igazgatójának tájékoztatása szerint a Czifra Lili (DKSE), Balzsay Hanna (KSI SE), Bogyó Anna (KSI SE), Knight Anna (Postás SE), Maráczi Fruzsina (Delfin SI SE) összetételű együttes valamennyi szeren jól szerepelt a müncheni ifjúsági tornász Európa-bajnokság szerdai pódiumedzésén. Mind talajon, mind ugráson szép gyakorlatot mutattak be a versenyzők, felemáskorláton és gerendán volt egy-egy kisebb rontás – számolt be a magyar szövetség.

Balról: Maráczi Fruzsina, Czifra Lili, Bogyó Anna, Balzsay Hanna, Knight Anna Forrás: MATSZ
Balról: Maráczi Fruzsina, Czifra Lili, Bogyó Anna, Balzsay Hanna, Knight Anna Forrás: MATSZ

A hivatalos versenyprogram augusztus 12-én, pénteken kezdődik a selejtezőkkel, amely alapján kihirdetik az egyéni összetett és a csapateredményt is. Továbbá az itt elért pontszámok szerint alakul ki a szerenkénti finálé is. A lebonyolítás egyébként a felnőtt nők selejtezőjéhez hasonló, tehát csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul. A magyarok a harmadik csoportban mutatkoznak be, többek között az olaszokkal, a portugálokkal, a belgákkal és a csehekkel közösen.

A szakmai igazgató már azt is kihirdette, ki, melyik szeren indul: Czifra Lili, Balzsay Hanna és Bogyó Anna mind a négy szeren bemutatkozik, Knight Anna gerendán és talajon, míg Maráczi Fruzsina ugráson és felemáskorláton lesz érdekelt.

„Meg vagyok elégedve a lányokkal, kiegyeznék egy ilyen versenyzéssel. Minden szeren megvolt a három bent maradó gyakorlat, ennek nagyon örülök. Gerendán volt egy kis hiba, de az ugrás és a talaj nagyon szépen sikerült, felemáskorláton akadt még egy rontás, de az is azonnal javításra került, úgyhogy kifejezetten elégedett vagyok" – értékelt Jordanov Zoltán a pódiumedzést követően.

A szakvezető korábban így nyilatkozott az Eb-vel kapcsolatos várakozásairól a MATSZ honlapján.

„Fontosnak tartom leszögezni, hogy nemzetközi szinten tapasztalatlan csapatról beszélünk, akik mindannyian elsőévesek. Ebből fakadóan az elvárás velük szemben az, hogy hajtsák végre a gyakorlataikat, és esetleg be lehet csusszanni egy-egy szerenkénti fináléba. Sok függ a verseny alakulásától, a sorsolásunk megfelelő. Az EYOF-on már belekóstoltak a sportolóink ebbe a közegbe, meglátjuk, mire lesz elegendő."

Ifjúsági leány Európa-bajnokság, München Augusztus 12. 12:20-19:50 selejtező; egyéni összetett- és csapatverseny eredményhirdetése Augusztus 14. 10:00-13:00 szerenkénti döntők

A verseny a gymtv.online oldalon látható, míg az élő pontozás a www.munich2022.com weboldalon követhető. Az ifjúsági fiúk jövő pénteken, augusztus 19-én kezdik meg szereplésüket az Európa-bajnokságon. További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.