UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-08-12 13:45

Műkorcsolya: újra jégen a juniorok – jön a tesztverseny!

Augusztus 13-14. között rendezik meg a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a műkorcsolyázók és a jégtáncosok 2022/23-as évadának első fellépését, a tesztversenyt, amelyen a felnőttek mellett a juniorok is jégre állnak.

Immár ötödik éve, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség által szervezett tesztverseny nyitja meg a hazai műkorcsolyázók és jégtáncosok aktuális évadát: idén augusztus 13. és 14. között lépnek jégre a felnőtt és a juniorkorú korisok a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban.

A 14 éves Papp Vivien címvédőként érkezik a hét végi tesztversenyre Forrás: MOKSZ
A 14 éves Papp Vivien címvédőként érkezik a hét végi tesztversenyre Forrás: MOKSZ
Az esemény több szempontból is fontos eleme a versenynaptárnak. A fiataloknak ez az első lehetősége, hogy bemutassák az előttük álló szezonra összeállított – és begyakorolt – programjaikat, amit a hazai szövetség szakemberei árgus szemekkel figyelnek. Azonban nem csak a prezentálás, hanem a minél jobb eredmény elérése is célja az ifjú indulóknak, hiszen augusztus végén a csehországi állomással elkezdődik az ISU Grand Prix-sorozat, amelynek magyar képviselői a tesztversenyen mutatott teljesítmény és az elért helyezés alapján lesznek kiválasztva. Hasonlóan történt tavaly is: akkor a junior lányok között újonc Papp Vivien remek formában versenyzett, a rövidprogramja és a kűrje után közel 160 pontot zsebelt be, így két GP-állomáson is megmutathatta a tudását. A fiúk között Vlasenko Aleksandr védheti meg a címét, míg a jégtáncosok esetében a 2021-es indulók közül egyedül Leveles Réka és Leveles Balázs duója tér vissza. Az esemény részletes programja ITT érhető el.

A budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezendő tesztverseny (augusztus 13-14.) indulói: Műkorcsolya: Junior lányok: Dzsumanyijazova Polina (DSC), Zsembery Anna Katinka (VAS), Papp Vivien (HKA), Virányi Laura (KSI) Ekker Léna (SKSE), Zsirnov Dária (PSE), Major Martina Petra (PSE) Junior fiúk: Vlasenko Aleksandr (SKSE) Vlasenko Aleksei (SKSE), Berei Mózes József (PSE) Jégtánc: Junior: Leveles Réka, Leveles Balázs (HKA), Benkiewicz Maya, Rose Mark Shapiro (HKA)

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.