UtánpótlásSport Korosztályos nyílt vízi Eb: Fábián Bettina arany-, Szimcsák Mira bronzérmes Korfun
2023. szeptember 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-12 22:02

Vízilabda: sima magyar győzelem az U18-as vb rajtján

Az U18-as vízilabda-válogatott az üzbégek elleni fölényes győzelemmel melegített a további meccsekre a korosztály belgrádi világbajnokságán.

A várakozásoknak megfelelően sima győzelemmel mutatkozott be az U18-as vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Sima magyar győzelem az U18-as vb rajtján Fotó: Dobos Sándor
Sima magyar győzelem az U18-as vb rajtján Fotó: Dobos Sándor
A Kovács Róbert által irányított együttes az A jelű csoportban az üzbégeket győzte le 31–4-re. A magyar válogatott az első negyedben tíz, a másodikban kilenc gólt lőtt úgy, hogy egyet sem kapott. A végeredmény a harmadik játékrész 5–1-e és a negyedik 7–3-a után alakult ki. A magyarok közül a kapusok kivételével minden mezőnyjátékos betalált legalább egyszer, a meccs embere pedig a hat gólig jutó Bede Marcell lett. A válogatott szombaton a kazahok ellen folytatja a vébét. A részletes eredmények ITT érhetők el.

U18-as világbajnokság, Belgrád: Magyarország–Üzbegisztán 31–4 (10–0, 9–0, 5–1, 7–3) Gólszerzők: Bede 6, Gaszt 4, Leinweber 4, Biros S. 3, Szécsi M. 3, Ionescu 3, Szépfalvi 2, Balogh B. 2, Szalai 2, Nagy Á., Varga V., illetve Krivoxijn 2, Yumangulov, Turgunov A magyar válogatott kerete: Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) - kapusok Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) - mezőnyjátékosok

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.