UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Sakk

2022-08-13 16:20

A 15 éves Gaál Zsóka mindenkit lenyűgözött a sakkolimpián

A 15 éves Gaál Zsóka nyolc győzelemmel segítette a végül 11. helyen záró női válogatottat az indiai sakkolimpián; a tinédzser teljesítményét Papp Gábor szövetségi kapitány is lenyűgözőnek nevezte.

A Hoang Thanh Trang, Gara Tícia, Lázárné Vajda Szidónia, Gaál Zsóka, Terbe Julianna összetételű női válogatott a 11. helyen végzett az indiai Chennaiban a héten véget ért sakkolimpián. A szerepléssel kapcsolatban Papp Gábor szövetségi kapitány úgy fogalmazott a hazai szövetség honlapján megjelent értékelőben, hogy:

A 15 éves Gaál Zsóka mindenkit lenyűgözött a sakkolimpián Forrás: Magyar Sakkszövetség
A 15 éves Gaál Zsóka mindenkit lenyűgözött a sakkolimpián Forrás: Magyar Sakkszövetség
„Nem vagyunk elégedettek sem a végső helyezéssel, sem a mutatott játékkal. Sajnos nem tudtunk az élmezőnnyel lépést tartani, mert a hatodik fordulóban Vietnam, majd a nyolcadikban Mongólia ellen is becsúszott egy váratlan vereség. Ez azt eredményezte, hogy a világ legjobb csapataival – Indiát leszámítva – nem tudtuk összemérni az erőnket, és végül csak a tizenegyedik helyre sikerült felzárkóznunk. Az öt játékosunkból csak ketten teljesítettek erőn felül, ez most nem volt elég ahhoz, hogy esélyünk legyen egy jobb helyezésre.„ Aki Hoang Thanh Trang mellett erőn felül teljesített, az a mindössze 15 éves Gaál Zsóka volt. Az ajkai kiválóság nem ijedt meg sem a sakkolimpia közegétől, sem a rutinosabb ellenfelektől. „Gaál Zsóka bemutatkozása a válogatottban fantasztikusan sikerült, nyolc alkalommal győzött, többször a csapatgyőzelmet jelentő pontot rakta fel az eredményjelzőre – mondta a kapitány. – A verseny alatt mutatott hozzáállása, felkészültsége, és a kritikus pillanatokban tanúsított higgadtsága még engem is lenyűgözött. Az angolok elleni utolsó fordulóban, 1,5-1,5-es állásnál, öröm volt mögötte állni, és végignézni, ahogy végjátékleckét ad az ellenfelének.” További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.