UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-08-13 11:31

Úszás: Molnár Dóra bronzérmes lett 200 m háton a római felnőtt vizes Eb-n

A 4x200-as váltóéremben is részes Molnár Dóra megszerezte első érmét felnőtt-világversenyen, a Budafóka SE úszója 200 m háton lett Eb-harmadik, a korábbi sikerekkel együtt úgy gondolja, jó éve van.

Vitán felül a Budafóka 16 éves versenyzője, Molnár Dóra az év meglepetésembere a magyar úszósportban. Persze, aki figyelt az év eddigi jelentős eseményein, az már nem csodálkozott azon, ami péntek este a római Foro Italicóban történt.

Molnár Dóra az Eb-bronzéremmel Forrás: MTI
Molnár Dóra az Eb-bronzéremmel Forrás: MTI
A hazai rendezésű felnőtt-világbajnokságon döntőbe került 200 m háton, majd a Bukarestben rendezett ifjúsági Eb-n négy arany- és egy ezüstérmet nyert. A következő állomás Olaszország volt tehát, ahol szintén a 200 m hát döntőjében volt érdekelt, ám ezúttal nem csupán epizódszereplőként, hanem a dobogóra is felverekedte magát, 2:09.63-as idővel harmadikként csapott célba. „Ez a második bronzérmem itt, Rómában a váltó után kétszáz háton is összejött a dobogó – kezdte a Nemzeti Sportnak Molnár. – Örülök, hogy már a második napon két érmem van, remélem, továbbiakat is tartogat nekem ez az Európa-bajnokság. Az egyéni csúcsomtól elmaradtam a döntőben, de nem mindig az idő a cél, ezúttal a helyezés számított. Elégedett voltam a budapesti vébén nyújtott teljesítményemmel, aztán rendkívül jól sikerült a junior Eb, egyelőre úgy tűnik, ez egy jó év.” Természetesen még a római Eb-n is úszik Molnár, majd Peru felé veszi az irányt, ahol a junior-világbajnokságon zárja ezt a már-már példátlanul sűrű nyarat.

VIZES EB, RÓMA ÚSZÁS Női 200 m hát, döntő 1. Margherita Panziera (olasz) 2:07.13 2. Katie Shanahan (brit) 2:09.26 3. Molnár Dóra 2:09.63

A szintén az Utánpótlássport szerkesztősége által gyártott, M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja még tavasszal, a világversenyek előtt forgatott Molnár Dórával. Ő akkor így vélekedett az esélyeiről: További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.