UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-14 17:52

Vízilabda: ötgólos magyar siker a horvátok elleni U18-as vb-csoportrangadón

Magabiztos siker a csoportrangadón: az U18-as vízilabda-válogatott öt góllal legyőzte a horvátokat a korosztály belgrádi világbajnokságán.

A horvátok legyőzése sem jelentett akadályt az U18-as vízilabda-válogatottnak a korosztály belgrádi világbajnokságán.

Ötgólós magyar siker a horvátok elleni U18-as vb-csoportrangadón Fotó: Dobos Sándor
Ötgólós magyar siker a horvátok elleni U18-as vb-csoportrangadón Fotó: Dobos Sándor
Azt már a vb előtt tudni lehetett, hogy ez a találkozó minden bizonnyal az A csoportban való elsőségről is dönt, így a Kovács Róbert által irányított magyar csapat ebben a szellemben kezdett a horvátok ellen. A kezdeti, több mint négy és félperces gólcsendet Nagy Ákos törte meg, aztán az első negyed végén 3–1-re, a második nyolc perc után pedig 6–3-ra vezettek a magyarok.  A harmadik felvonásban is koncentrált maradt a nemzeti együttes, és újabb két góllal növelte az előnyét (8–3). A zárónegyedben már kisebb csoda kellett volna ahhoz, hogy a horvátok visszajöjjenek a meccsbe, és ezt a magyar fiúk nem is engedték meg: egy-egy gól után 9–4-re nyerték meg az összecsapást. A négy kapott gól nem véletlen, mert Gyapjas Viktor kiválóan védett, ezért a mérkőzés embere címet is kiérdemelte. A magyarok legjobb góllövője pedig az egyaránt háromszor eredményes Nagy Ákos és Szalai Péter lett. A válogatott hétfőn az eddig nyeretlen kuvaitiak ellen zárja a csoportot. A mérkőzés várhatóan egy újabb jó hangulatú tréningnek is beillik majd az egyenes kieséses szakasz előtt.

U18-as világbajnokság, Belgrád: Horvátország–Magyarország 9–4 (3–1, 3–2, 2–0, 1–1) Gólszerzők: Szalai 3, Nagy Á. 3, Ionescu, Bede, Szécsi, illetve Zaratusra, Jankovic, Stojanac, Mozara A magyar válogatott kerete: Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.