UtánpótlásSport A 17 éves Márton Luana aranyérmet nyert a bakui tekvondó-világbajnokság 57 kilogrammos kategóriájában!
2023. május 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-15 15:51

Kézilabda: a végjáték nem sikerült, de így is nagy bravúr a magyar válogatott szereplése az U18-as fiú Eb-n

Nyolc év után játszhatott újra elődöntőt a magyar válogatott a fiú ifjúsági kézilabda Európa-bajnokságon; Kárpáti Krisztián tanítványai Podogricában bizonyították, hogy a kontinens legszűkebb élmezőnyébe tartoznak.

Túlzás lenne azt mondani, hogy a podgoricai U18-as Európa-bajnokság legnagyobb esélyesei közé tartozott, de a csoportbeosztásra, illetve az ágra pillantva akár merész álmai is lehettek Kárpáti Krisztián csapatának. S a srácok mindjárt a legerősebb csoportriválisnak tartott németek elleni sikerrel rúgták rá az ajtót a kontinenstorna mezőnyére, megalapozva ezzel az egész torna hangulatát.

Az elődöntőig csillagos ötös teljesítményt nyújtott a magyar válogatott Forrás: EHF
Az elődöntőig csillagos ötös teljesítményt nyújtott a magyar válogatott Forrás: EHF
Ezt a győzelmet sorra követték az újabbak, sikert hozott az izlandiak és a lengyelek elleni csata is, míg a középdöntőben óriási meccsen, Csörgő Kristóf utolsó másodperces találatával született meg a diadal a portugálokkal szemben, az pedig már négy közé jutást ért. Az elődöntőben – ami már eleve hatalmas eredménynek mondható az elmúlt évek produkcióihoz képest – a svéd válogatott várt a mieinkre, akik sokáig tartották magukat, ám a hajrában felőrölték őket az északiak.
Csörgő Kristófot a torna álomcsapatába is beválasztották Forrás: EHF
Csörgő Kristófot a torna álomcsapatába is beválasztották Forrás: EHF
A nyitó mérkőzés visszavágójának felelt meg a bronzmeccs, hiszen ismét a németek jöttek szembe. Az volt a tét, hogy a 2014-es ifjúsági Európa-bajnokság után újra dobogóra állhat-e a fiúválogatottunk korosztályos világversenyen – akkor a Gyurka János vezette, Győri Mátyás, Ligetvári Patrik és ifj. Rosta Miklós nevével fémjelzett generációnak jött össze a bravúr, és ezüst lett a vége. Ám sajnos az Eb-n a leggyengébb teljesítményét éppen a harmadik helyért vívott találkozón nyújtotta az együttes. A még viszonylag szoros első félidő után a németek magabiztosan, hét góllal győztek, a magyar válogatottnak pedig maradt a negyedik hely. Ami ugyanakkor azt is jelenti, hogy a nyáron szintén remeklő, többi garnitúrához hasonlóan ez a gárdánk is a legszűkebb elitbe tartozik. Szintén a podgoricai Eb jó híre, hogy bekerült a kontinensviadal álomcsapatába a legjobb balátlövőnek választott – igaz, többnyire irányítóként szerepeltetett – Csörgő Kristóf. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.