UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-08-15 19:37

Torna: a fiúk nagyobb elvárások nélkül szerepelhetnek az ifjúsági Eb-n

Pénteken Münchenben kezdődik meg a fiútornászok ifjúsági Európa-bajnoksága, melyen Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitánynak nem lesznek nagy elvárásai a magyar szereplést illetően.

Már megérkezett Münchenbe, a tornászok fiú ifjúsági Európa-bajnokságának helyszínére a Molnár Botond, Závory Szilárd, Mentovai István, Juhász Balázs, Zámbori Zala alkotta válogatott – számol be a hazai szövetség honlapja.

Závory Szilárd nem először jár korosztályos Eb-n Forrás: MATSZ
Závory Szilárd nem először jár korosztályos Eb-n Forrás: MATSZ
A magyarok hétfőn reggel közvetlen járattal indultak Németországba, az érkezést követően pedig az első tréninget is megtartották. A fiatalok az előzetes program szerint augusztus 17-én, a pódiumedzéssel kezdenek, augusztus 19-én, pénteken pedig a kvalifikáció következik. A selejtező ugyanúgy zajlik majd, mint a lányoknál egy héttel korábban: az ott elért pontok alapján hirdetik az egyéni összetett és csapateredményt, és alakítják ki a szerenkénti döntőket. A lebonyolítás 5-4-3-as rendszerben zajlik: csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul. Molnár Botond és Závory Szilárd kivételével a többieknek ez lesz az első ilyen jellegű megméretése. „Mivel egy fiatal csapatról van szó, és az utóbbi három hetet leszámítva a felkészülést sérülések is nehezítették, nagy elvárás nincs a fiúkkal kapcsolatban – mondta Puskás Jenő utánpótlás szövetségi kapitány. – Ehhez hozzájön az is, hogy a pandémia miatt ennek a korosztálynak nem igazán volt ilyen volumenű nagy nemzetközi megméretése. Ezzel együtt bízom a fiúkban, és abban, hogy talajon és ugráson lehet esély a szerenkénti fináléba kerülésre.” További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.