UtánpótlásSport
2023. szeptember 22.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-08-16 21:05

Birkózás: Angyal Krisztián és Hajduch Nándor is vigaszágas a szófiai U20-as vb-n

A szabadfogásúak keddi versenynapján Angyal Krisztián (92 kg) jutott a legtovább: kikapott a negyeddöntőben, ám az iráni legyőzője révén a vigaszágon folytathatja a szófiai U20-as birkózó-világbajnokságon. Hasonlóképpen járt Hajduch Nándor (86 kg) is, aki a nyolcaddöntőben alulmaradt az amerikaival ellenfelével szemben, ugyanakkor ő is megkapta a második esélyt a vigaszágon.

Az első napon nem termett sok babér a mieinknek, ugyanis egyedüli magyar résztvevőként a korosztályos Eb-ötödik Nagy Marcell (70 kg; Csepel TC-KIMBA) technikai tussal kikapott a junior Ázsia-bajnok, iráni Hoszejn Abbasz Mohammad Agajej elleni nyolcaddöntőben a szabadfogásúak mezőnyében, és ezzel búcsúzott a bolgár fővárosban zajló U20-as világbajnokságon.

Angyal Krisztián (pirosban) két győzelem után kikapott a negyeddöntőben, a vigaszágon folytathatja az U20-as vb-n Forrás: UWW / MBSZ
Angyal Krisztián (pirosban) két győzelem után kikapott a negyeddöntőben, a vigaszágon folytathatja az U20-as vb-n Forrás: UWW / MBSZ
Ezután hétfőn három magyar szabadfogású versenyző lépett szőnyegre, közülük Angyal Krisztián (92 kg) jutott a legmesszebb. A Csepeli BC fiatalja előbb technikai tussal verte a dél-koreai Szejojun Csát a selejtezőben, majd 15–12-re győzött a kirgiz Kutman Tolobaldijev ellen a legjobb 16 között. A negyeddöntőben viszont a címvédő, felnőtt Ázsia-bajnok iráni Armihosszein Firozpurbandpej került az útjába, aki végül túl nagy falatnak bizonyult a magyar fiúnak, és technikai fölénnyel kikapott az ázsiaitól. Ezt követően az iráni a döntőig menetelt, így Angyal szerda délelőtt a vigaszágon folytathatja. Hajduch Nándor (86 kg; Szarvasi BE) technikai tussal alulmaradt az amerikai Bennett Bergével szemben a nyolcaddöntőben. Azonban a vereség után ő is szerencsésnek bizonyult, az amerikai meg sem állt a fináléig, ezzel Hajduch is vigaszágas. Nemes Bálint (74 kg; Haladás VSE-KIMBA) a selejtezőben kiesett a török Okan Tahtaci ellen. A szerda délelőtti programban a lányok is megkezdik szereplésüket.

Szerda-csütörtök: 50 kg: nincs magyar induló, 55 kg: Szenttamási Róza (Csepel TC-KIMBA), 59 kg: Borsos Viktória (Kispest NSI-KIMBA), 68 kg: nincs magyar induló, 76 kg: Nyikos Veronika (Dunaújvárosi KSE-KIMBA). Csütörtök-péntek: 53 kg: Matyi Vivien (ESMTK-KIMBA), 57 kg: Béres Adrienn (BHSE), 62 kg: Soliman Yasmine (PEAC-KIMBA), 65 kg: Elekes Enikő (Kőbánya SC-KIMBA), 72 kg: Virág Zsófia (Soltvadkerti TE-KIMBA).

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.