UtánpótlásSport Korosztályos nyílt vízi Eb: Fábián Bettina arany-, Szimcsák Mira bronzérmes Korfun
2023. szeptember 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-16 15:33

Vízilabda: a vb egyik legfontosabb meccsére készül az U18-as válogatott

A magyar U18-as vízilabda-válogatottra Olaszország vagy Kanada vár a korosztály belgrádi világbajnokságának negyeddöntőjében; bárki is legyen az ellenfél, Balogh Botond szerint a csapat mindent meg fog tenni a lehető legjobb eredményért.

Kedden pihen a magyar U18-as válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságán. Persze, a pihenés is azt jelenti, hogy két edzéssel készül a folytatásra. A szabadnapot – melyen a csapatok nagy része helyosztót vagy nyolcaddöntőt játszik – magának harcolta ki Kovács Róbert együttese azzal, hogy hibátlanul megnyerte az A jelű csoportot, és automatikusan a negyeddöntőbe jutott.

Balogh Botond is a vb egyik legfontosabb meccsére készül Fotó: Dobos Sándor
Balogh Botond is a vb egyik legfontosabb meccsére készül Fotó: Dobos Sándor
A magyarakon kívül ez még a házigazda szerb, a görög és a montenegrói gárdának sikerült. Szerdán a vb egyik legfontosabb meccsét játssza a csapat, hiszen a negyeddöntő eredményétől függ, hogy éremért küzdhetnek-e a fiúk a továbbiakban. A bemelegítő találkozók után tulajdonképpen most kezdődik csak az igazi megméretés, és ebben a szakaszban már nincs könnyű ellenfél. A magyarok az Olaszország–Kanada összecsapás győztesével játszanak a négy közé jutásért. Az ütközet fontosságát a válogatott 16 éves pólósa, a legutóbbi, kuvaitiak elleni meccs MVP-jének választott Balogh Botond is érzi és kiemeli. „A kuvaitiak elleni meccset is edzésként fogtuk fel – mondta Balogh Botond a hazai szövetségnek adott interjújában. –Próbáltuk azokat a dolgokat gyakorolni, amelyeket egy ilyen gyengébb ellenfél ellen lehetett. Ebből a szempontból százszázalékosan hasznos volt a meccs. Amit kért az edzőnk, azt megcsináltuk. Örülök, hogy itt lehetek, jól érzem magam a csapatban, mert nagyon jó az összhang. Szeretjük egymást és számíthatunk a másikra bármilyen helyzetben. A folytatásban a negyeddöntőre koncentrálunk, melyben valószínűleg az olaszokkal fogunk játszani. Megteszünk mindent, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.”

A magyar válogatott vb-kerete: Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.