UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-08-17 12:52

Jégkorong: rangos svédországi tornával kezdi az idényt az U20-as válogatott

A december divízió I/A-világbajnokságra készülő U18-as jégkorong-válogatott szerdától nívós Super Challenge-viadalon vesz részt Karlstadban.

Ahogyan azt már lassan megszokhattuk, augusztusban északon kezdi a felkészülését az új idényre az U20-as jégkorong-válogatott. A decemberi dániai vb-hez képest a legfőbb változás, hogy már nem Horváth András, hanem ismét Vas Márton irányítja a korosztályos nemzeti együttest.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
Természetesen a 2002-es születésű játékosok már nem tagjai a keretnek, hiszen a cél a decemberi I/A csoportos vb-re való minél sikeresebb felkészülés. Az idei tornát a norvégiai Askerben rendezik, a házigazda mellett a kazah, a dán, a francia és a szlovén gárda lesz ellenfél. A dánok ellen pedig mindjárt szerdán lemérheti magát a társaság, emellett a Geneve-Servette és Szlovénia lesz a csoportrivális. Szombaton pedig még egy helyosztó is vár a mieinkre.

Az U20-as jégkorong-válogatott kerete: Kapusok: Antek Tamás (DEAC), Hegedüs Levente (DVTK), Szűcs Botond (KJT Haukat, finn) Hátvédek: Bajkó Botond (FEHA19), Balázsi Márton (UTE), Farkas Olivér (SaiPa, finn), Hadobás Zétény (Vasteras, svéd), Horváth Donát (South Shore Kings, amerikai), Illés Márton (DVTK), Szalay Boldizsár (DVTK), Tóth Péter (BJA HC) Csatárok: Ádám Zsolt (BJA HC), Ambrus Csongor (Hydro Fehérvár AV19), Balasits Barnabás (Vasas), Farkas László (FEHA19), Fekete Alex (FEHA19), Ivády Milán (Wings HC, svéd), Károly Róbert Nikolasz (DVTK), Keceli-Mészáros Mátyás (FEHA19), Kocsis Botond (New Jersey Rockets, amerikai), Mihalik András (DEAC), Nádasy Márton (DEAC), Nádro Kristóf (Scranton Knights, amerikai), Tóth Tamás (Connecticut Jr. Rangers, amerikai)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.