UtánpótlásSport
2023. március 30.
  • instagram
IFJÚSÁGI TORNÁSZ-VILÁGBAJNOKSÁG, ANTALYA
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-08-17 09:01

Tollaslabda: magyar fiatalokkal a mezőnyben kezdődik csütörtökön az U19-es Eb

Augusztus 18-án kezdődik a belgrádi U19-es tollaslabda Európa-bajnokság, amelyen összesen tíz fiatal fogja képviselni a magyar színeket.

Az utánpótláskorú (2004-es vagy annál fiatalabb) tollaslabdázók az egyik legnagyobb idei megméretésükön kezdik meg a szereplést augusztus 18-án, csütörtökön, ugyanis elstartol a belgrádi U19-es Európa-bajnokság. A korosztály kontinensviadalát 1969 óta rendezik meg, egy kivétellel kétéves szünetet tartva a tornák között.

A magyar csapat az U19-es Eb-n Forrás: MTLSZ
A magyar csapat az U19-es Eb-n Forrás: MTLSZ
A magyar indulók korábban összesen két bronzérmet szereztek az eseményen; legutóbb Sándorházi Vivien tudott felállni a dobogóra, 2018-ban egyesben végzett a legjobbak között. Az idei kiírás a nemzetek csapatversenyével kezdődik. A magyarok a 6-os csoportba kerültek, ellenfeleik pedig egyaránt a szomszédaink közül kerültek ki: az első szakaszban az ukránok, a horvátok és a románok korosztályos legjobbjai ellen bizonyíthatnak. Augusztus 22-én, a csapatverseny befejeztével az egyesek és a párosok kerülnek a fókuszba, utóbbiban – jól megszokott módon – a vegyes felállásban játszók között is győztest fognak hirdetni. A magyar csapat összesen tíz főből áll; a fiatalok hazai és külföldi versenyekkel, illetve edzőtáborral hangoltak a kontinensviadalra, amelyen igyekeznek a legtöbbet kihozni magukból.

A magyar csapat a belgrádi U19-es Európa-bajnokságon (augusztus 18-27.): Fiúk: Ágai Zsombor, Horváth Csanád, Kis-Kasza Miklós, Kígyós Keán, Könczöl Ádám, Tóth Kristóf Lányok: Kustán Kata, Szabó Zsófi, Takács Tünde, Vetor Nikol Edzők: Gregor McVean, Varga Imre, Didi Purwanto

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.