UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2022-08-18 12:47

Torna: jól hangoltak a magyar fiúk a müncheni ifjúsági Európa-bajnokság főpróbáján

Kisebb hibákkal, de összességében jól teljesítette a pódiumedzést a Molnár Botond, Závory Szilárd, Mentovai István, Juhász Balázs, Zámbori Zala alkotta ifjúsági fiú tornászválogatott a müncheni korosztályos Európa-bajnokságon.

Altorjai Sándor delegációvezető és Pisák Tamás, a válogatottal a helyszínen tartózkodó egyik edző értékelése alapján a magyar ifjúsági fiú tornászok szerdán kisebb rontásokkal ugyan, de nagy hibák nélkül hajtották végre a pódiumedzést a müncheni Európa-bajnokság pénteki selejtezőire készülve – számolt be honlapján a magyar szövetség.

Forrás: MATSZ
Forrás: MATSZ

Az erőviszonyokkal kapcsolatban Pisák Tamás annyit árult el, hogy minden válogatottban akadnak kiemelkedő versenyzők, a franciák és az angolok kifejezetten erősnek tűnnek.

A magyar csapatban is kialakult a szersorrend: Molnár Botond, Závory Szilárd és Juhász Balázs is hatszerezik, Zámbori Zala lólengésben, gyűrűn és korláton, Mentovai István pedig talajon, ugrásban és nyújtón bizonyíthat.

A selejtezőben elért pontszámok alapján hirdetnek egyéni összetett és csapateredményt, illetve alakul ki a szerenkénti döntők mezőnye. Az Eb-n a csapatonként öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul.

Pisák Tamás edző így értékelt az utolsó gyakorlás után a MATSZ honlapján.

„Jól szerepeltek a fiúk, kisebb rontások voltak ugyan, de nagy hiba nélkül teljesítettek a mieink, ez mindenképpen pozitív. Arra, hogy a szereket megszokják a fiúk, ez a mostani pódiumedzés remek alkalomnak bizonyult."

Altorjai Sándor delegációvezető az egyes szerekre részletesebben is kitért.

„Nyújtón kezdtek a fiúk, itt látszott, hogy az első szerről beszélünk. Következett a talaj, ahol szépen dolgoztak, bár volt, aki itt rontott, de aztán felállt és csinálta tovább. A többi szeren is láttam jó gyakorlatokat, de akadtak pontatlanságok is; a korláttal sem akadt különösebb gond, egy leugrás nem volt teljesen rendben, de mindent egybevetve pódiumedzésnek jó sikerült ez a mostani."

IFJÚSÁGI FIÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÜNCHEN Augusztus 19. 10:00-20:20 – selejtező; egyéni összetett és csapatverseny eredményhirdetése Augusztus 21. 9:45-12:00 – szerenkénti döntők

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.