UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-18 20:47

Vízilabda: vb-döntőbe jutott az U18-as fiúválogatott

Eseménydús, küzdelmes mérkőzésen 10–7-re nyert a magyar U18-as fiú vízilabda-válogatott a korosztály belgrádi világbajnokságának spanyolok elleni elődöntőjében.

A magyar U18-as fiú vízilabda-válogatott remek játékkal három góllal legyőzte a spanyolokat a korosztály belgrádi világbajnokságának elődöntőjében, és készülhet a péntek esti fináléra.

Vb-döntőbe jutott az U18-as fiúválogatott Fotó: Dobos Sándor
Vb-döntőbe jutott az U18-as fiúválogatott Fotó: Dobos Sándor
A Kovács Róbert irányította nemzeti együttesben Szalai Péter lőtte az első gólt, ennél több találat nem is esett az első negyedben (1–0). A második negyedben mindkét csapat jól védekezett, és a küzdelmes összecsapás ebben a nyolc percben is kevés gólt hozott – mindkét oldalon egyet (2–1). A fordulás után a magyarok akarata érvényesült jobban, és a csapatkapitány Gaszt Roland vezetésével egyre inkább ellépett a válogatott a spanyoloktól (7–3). Az utolsó felvonásban a magyar siker már nem forgott veszélyben, Nagy Ákosék 10–7-re nyertek. A csapatban számos kiváló egyéni teljesítmény akadt. A kapus Gyapjas Viktor – akit a találkozó legjobbjának választottak – majdnem két és fél negyeden keresztül csak ötméteresből kapott gólt, Gaszt Roland pedig négy góllal segített a diadalban. A magyar válogatott a döntőt péntek este 20:30-kor kezdi, az ellenfél a házigazda szerb vagy a holland gárda lesz.

U18-as világbajnokság, elődöntő: Magyarország–Spanyolország 10–7 (1–0, 1–1, 5–2, 3–4) Gólszerzők: Gaszt 4, Szalai, Nagy Á., Bede, Szécsi, Ionescu, Varga V., illetve Castro Fernandez 2, Duart Lopez 2, Gomila Faiges, Ivaylov, Gil Cedo A magyar válogatott vb-kerete: Gyapjas Viktor (Ferencváros), Csite Lóránd (Budapesti Honvéd) – kapusok Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) – mezőnyjátékosok

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.