UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-08-19 15:25

Kézilabda: a nemzetközi mezőnyben is megmutatták magukat a Krakovszki ikrek

Remek szezont futottak a kézilabda NB I-ben, tagjai voltak az Európa-bajnoki ötödik helyet elért junior válogatottnak, most pedig újabb élvonalbeli szezonra készülnek a NEKÁ-val a Krakovszki ikrek, Bence és Zsolt. Velük beszélgettünk.

Összesen több mint száz gólt lőtt az NB I-ben a balatonboglári kézilabdás testvérpár, a balszélső, Krakovszki Bence és a jobbszélső Krakovszki Zsolt. A 2002-es születésű ikrek a kiváló bajnoki teljesítményükkel kiharcolták a válogatottságot, és az ötödik hellyel zárult portói U20-as Eb-n is megállták a helyüket. „Nagyon jó érzés volt, hogy együtt tudtunk a pályára lépni, büszkék voltunk rá – kezdte az Utánpótlássportnak Zsolt. – Szerintem elég jó eredmény született, teljesen viszont nem lehetünk megelégedve, mert végezhettünk volna előrébb is.”

Krakovszki Zsolt (balra) és Bence az U20-as Európa-bajnokságon is remekelt Forrás: EHF
Krakovszki Zsolt (balra) és Bence az U20-as Európa-bajnokságon is remekelt Forrás: EHF
Bencében is maradt némi hiányérzet a kontinenstorna után, és már a jövő nyári vb-re is előretekintett. „Szerintem nagy büszkeség a családnak, hogy mindketten ott voltunk az Európa-bajnokságon. Ami a csapatot illeti, kis szerencsével lehetett volna jobb is. Szerintem a fizikális teljesítmény más csapatokban nagyobb volt, mint nálunk, de egy év alatt ezt fel tudjuk hozni.” Zsolt szerint pályafutásuk kezdetekor nem volt szükség sok időre, hogy azonosuljanak a sportággal. „A labdát mindig is nagyon szerettük, emlékszem, nagyon meg fogott minket. Imádunk gólt szerezni, ez az érzés magával ragadott már a legelején.” Bence elmondta, mekkora lehetőséget jelent nekik, hogy az ország egyik legszínvonalasabb nevelőműhelyében készülhetnek. „Egyértelmű volt, hogy ezt a sportot komoly szinten szeretnénk folytatni, adódott a lehetőség, hogy a NEKÁ-n szerepelhetünk, ez nagyon nagy esély, meg szeretnénk fogni. Voltak nehéz pillanatok az elején, fiatalok kerültünk ide, messze a családtól, de itt nagyon segítőkész volt mindenki, egy második család fogadott minket.”
Sótonyi László elégedett Krakovszkiék szorgalmával és fejlődésével Forrás: NEKA
Sótonyi László elégedett Krakovszkiék szorgalmával és fejlődésével Forrás: NEKA
Krakovszkiék klub- és válogatott edzője, Sótonyi László is elmondta a véleményét a két fiúról, akiknek a munkájával nagyon elégedett. „Hasonlítanak, a mai napig nehezen tudom megkülönböztetni, ez gyakran a tréfák tárgyát képezi. Komolyra fordítva a szót, mindketten nagyon szorgalmasak, alapvetően ennek köszönhetően tartanak ott, ahol. Természetesen rengeteg területen van előrelépési lehetőségük, de a fizikális mutatóik nagyon rendben vannak, erősek, gyorsak, nagyot ugranak. Jó versenyzőtípusok nyerni akarnak, jól bírják a téthelyzetet, rajtuk múlik, hogy mennyire fogják vinni.” További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.