UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2022-08-20 18:50

Labdarúgás: a magyar U17-es válogatott nyerte a Telki-kupát

Izgalmas meccsen 3–2-re verte Törökország korosztályos legjobbjait, így megnyerte a Telki-kupát a magyar U17-es labdarúgó-válogatott.

A komoly hagyományokkal bíró, idén negyvenedik alkalommal megrendezett Telki-kupa tavalyi kiírása magyar szempontból mérsékelt sikerrel zárult, hiszen a hazai csapat egy győzelemmel és két vereséggel a kupa második helyét szerezte meg.

Összesen kilencszer láthatott a közönség magyar gólörömöt a hazai győzelemmel befejeződő Telki-kupán Forrás: MLSZ
Összesen kilencszer láthatott a közönség magyar gólörömöt a hazai győzelemmel befejeződő Telki-kupán Forrás: MLSZ
A jubileumi eseményt 2022-ben augusztus 16-20. között rendezték meg, a házigazdák mellett a izlandi, a horvát és a török korosztályos válogatott részvételével. Az északiak elleni kezdés remekül sikerült a Belvon Attila szövetségi edző által irányított válogatottnak, kedden 4–2-re sikerült diadalmaskodni a duplázó Katona István vezérletével. A második – hasonlóan eseménydús – összecsapáson, csütörtökön a horvátok következtek. A magyar együttest ismét Katona juttatta előnyhöz, majd a kapus Molnár Mátyás büntetőt fogott, ám a második tizenegyest már nem tudta hárítani. Negyedórával a vége előtt Varga Zétény révén újra vezetést szereztek a fiatalok, az állást viszont nem sikerült megtartani, az utolsó percekben másodszor is egalizáltak a horvátok, amivel kialakult a végeredmény. A szombat délután megrendezett utolsó mérkőzésnek a torna megnyerése volt a tétje, hiszen a magyar és a török csapat is négy ponttal vezette a tabellát. Gólokban ezúttal sem volt hiány, ám ekkor a hazaiaknak kellett futniuk az eredmény után. A törökök kétszer is vezetést szereztek, a magyar fiatalok pedig a csereként beállt Girsik Attilának köszönhetően kétszer egyenlítettek, majd a szintén padról érkező Balogh Zsombor egy kiugratást követően a győztes találatot is megszerezte. A magyar U17-es válogatott két győzelemmel és egy döntetlennel megnyerte a négycsapatos Telki-kupát, a következő hónapokban pedig folytatja a felkészülést a jövő évi, hazai rendezésű korosztályos Európa-bajnokságra.

A Telki-kupa (augusztus 16-20.) végeredménye: 1. Magyarország, 7 pont (9–6) 2. Horvátország, 4 pont (10–5) 3. Törökország, 4 pont (6–6) 4. Izland, 0 pont (4–12)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.