UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-08-21 14:50

Ökölvívás: három magyar érem született a serdülő Európa-bajnokságon

Egy ezüst- és két bronzéremmel fejezte be a törökországi serdülő Európa-bajnokságot a magyar korosztályos ökölvívó-válogatott.

A nyolcadik versenynappal befejeződött a serdülő ökölvívók törökországi Európa-bajnoksága. Az erzurumi korosztályos kontinensviadal szombati programja előtt már szereztek két érmet a magyar fiatalok: a lányok 70 kilós kategóriájában Kapcsos Vivien érme már a sorsoláskor biztossá vált, ugyanis erőnyerőként az elődöntőben kezdhette meg a szereplést. A négy között végül alulmaradt az ukrán ellenfelével szemben, így bronzérmet akasztottak a nyakába.

Balról: Körömi Ábel, Tószegi Ferenc, Kapcsos Vivien Forrás: MÖSZ
Balról: Körömi Ábel, Tószegi Ferenc, Kapcsos Vivien Forrás: MÖSZ
A fiúk mezőnyében Tószegi Ferenc (66 kg) szintén ukrán ellenféltől kapott ki az elődöntőben, két győzelemmel a háta mögött. A 2021-es Eb-n Jóni Rikárdó volt a magyar csapat döntőse, ezúttal Körömi Ábelnek sikerült beverekednie magát a fináléba. A 14 esztendős ökölvívó magabiztos teljesítménnyel jutott be a szombati fináléba, a negyeddöntőben, valamint a legjobb négy között is remek produkciót mutatott be. A fiatalra a 42 kilósok döntőjében a tavalyi bronzérmes Nearkosz Petrosz Konsztaniudisz várt; a görög ökölvívó szokásos harcos bokszát mutatta be, míg Körömi próbálta távol tartani ellenfelét, sokat mozgott lábon. A magyar ökölvívó mindent megtett a győzelemért, a legjobb taktikát követte, de riválisa rutinosabb volt, és ez okozta a különbséget. A magyar csapat három szerzett éremmel fejezte be a törökországi serdülő Eb-t. További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.