UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2022-08-21 19:30

Vízilabda: a leány- és fiúválogatott is győzelemmel kezdte az U16-os vb-t

A magyar leány és a fiú vízilabda-válogatott is a törökök elleni győzelemmel kezdte a görögországi U16-os világbajnokságot.

Vasárnaptól az U16-os fiú és a leány vízilabda-válogatott is egy időben szerepel a korosztály világbajnokságán Görögországban.

Varró Eszter lőtte az első magyar vb-gólt Görögországban Fotó: Slobodan Sandić
Varró Eszter lőtte az első magyar vb-gólt Görögországban Fotó: Slobodan Sandić
A nyitónapon előbb a dr. Sike József által irányított lányok ugrottak vízben Larisszában, az első csoportellenfél a török csapat volt. A magyarok hamar eldöntötték a találkozó sorsát, féltávnál már 11–1-re vezettek, végül 19–3-ra nyerték meg a meccset. Az összecsapáson a legeredményesebb játékos az öt gólig jutó Hajdú Kata volt. A Dávid Zoltán edzette fiúk is a török gárda ellen játszottak délután Néa Joníában. A magyar együttesben csapatkapitányként ott volt a pénteken még Belgrádban U18-as világbajnoki címet ünneplő Balogh Botond is, aki legeredményesebbként három góllal segítette a társait. A válogatott a vártnál szorosabb meccset vívott a kihívójával, de a győzelme azért nem forgott veszélyben, és 11–9-es sikerrel kezdte a megméretést. Hétfőn a lányok a horvátokkal, majd az olaszokkal is megmérkőznek, a fiúkra a dél-afrikai fiatalok várnak. A napi két meccset az teszi lehetővé, hogy a korosztály számára első ízben rendezett vébén a csapatok mindkét nemben 25×20 méteres pályán játszanak, egy negyed hossza pedig hat perc.

LEÁNY U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, LARISSZA A csoport, 1. mérkőzés Magyarország–Törökország 19–3 (5–0, 6–1, 5–1, 3–1) Gólszerzők: Hajdú 5, Lendvai N. 3, Varró 3, Lendvay Z. 3, Kardos D. 2, Horváth 2, Tiba, illetve Dabbag, Yarayan, Pehlivanoglu A leányválogatott kerete: Torma Luca, Zantleitner Helga, Kardos Laura, Horváth Zsófia, Sóti Lili, Lendvai Natasa, Kiss Patrícia, Hajdú Kata, Varró Eszter, Kardos Dominika, Lendvay Zoé, Tiba Panna, Varga Nóra A leány-vb eredményei ITT érhetők el. FIÚ U16-OS VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ/NÉA JONÍA G csoport, 1. mérkőzés Magyarország–Törökország 11–9 (4–1, 1–2, 3–3, 3–3) Gólszerzők: Balogh B. 3, Tóth A. 2, Haverkampf 2, Doroszlai, Tóth M., Regős, Simon S., illetve Atam 3, Erdag 2, Naipoglu 2, Ayaksiz 2 A fiúválogatott kerete: Kiss Gergely, Borbély Sándor, Balogh Botond, Tóth András, Doroszlai Zalán, Mérő Alex, Tóth Martin, Tátrai Tamás, Regős Vince, Nagy Zalán, Haverkampf Bence, Simon Sebestyén, Lugosi Csongor A fiú-vb eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.