UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-08-23 13:11

Cselgáncs: magyar éremesélyesekkel a mezőnyben szerdán megkezdődik az ifjúsági vb Szarajevóban

Hat fiú és öt leány cselgáncsozóval a keretben vesz részt a magyar válogatott a szerdán rajtoló, szarajevói ifjúsági világbajnokságon. A júniusi, poreci korosztályos Eb-n érmet szerzők közül mind a hatan tatamira lépnek a vb-n is.

Augusztus 24. és 28. között Bosznia-Hercegovina fővárosa, Szarajevó ad otthont az idei ifjúsági cselgáncs-világbajnokságnak. Ezzel három év kényszerszünet után rendezik meg ismét a korosztály legrangosabb seregszemléjét. A legutóbbi, 2019-es vb-n a mieink egy arany- (Mamira Luca) és egy bronzéremmel (Kriza Anna) zártak a kazahsztáni Almatiban.

Igaz Laura (fehérben) az ifjúsági Eb-arany után a vb-n is az éremesélyesek közé tartozik Forrás: EJU
Igaz Laura (fehérben) az ifjúsági Eb-arany után a vb-n is az éremesélyesek közé tartozik Forrás: EJU
Ezúttal a Bíró Norbert és Bejczi Zsuzsa vezette ifjúsági válogatott 11 fős csapattal utazik a világbajnokság helyszínére, Szarajevóba. A magyarok közül hatan is nagyon magasan jegyzett dzsúdósok: Kollár Sebestyén (50 kg) az első, Kenderesi Péter (90 kg) a második, a korosztályos Európa-bajnok Igaz Laura (52 kg) a harmadik, Major Ádám (60 kg) a negyedik, Bognár Inez (57 kg) a nyolcadik, Szeleczki Szabina (44 kg) pedig a kilencedik helyen áll súlycsoportjában a nemzetközi szövetség (IJF) rangsorában – írja a judoinfo.hu. Az előjelek biztatóak, hiszen júniusban a Horvátországban, Porecben megrendezett kontinensbajnokság egyéni küzdelmeit imponáló mérleggel zárta a magyar válogatott. A 15 indulóból hatan is érmet szereztek: Igaz Laura arany-, Major Ádám, Bognár Inez és Kenderesi Péter ezüst-, Kollár Sebestyén és Szeleczki Szabina pedig bronzérmet gyűjtött. A világbajnokság programja szerdán délelőtt kezdődik, a nyitó napon máris két éremesélyes versenyzőnk, Kollár Sebestyén (50 kg) és Szeleczki Szabina (44 kg) kezdi meg a szereplését.

IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, SZARAJEVÓ (BOSZNIA-HERCEGOVINA) A PROGRAM: Augusztus 24., szerda 10:00: selejtezők. 16:00: érmes mérkőzések, döntők Fiú 50 kg (Kollár Sebestyén, Budapesti Honvéd SE) és 55 kg Leány 40 kg és 44 kg (Szeleczki Szabina, Ceglédi VSE) Augusztus 25., csütörtök 10:00: selejtezők. 16:00: érmes mérkőzések, döntők Fiú 60 kg (Major Ádám, Budapesti Honvéd SE) és 66 kg Leány 48 kg (Vég Luca, Ceglédi VSE) és 52 kg (Igaz Laura, Budapesti Honvéd SE) Augusztus 26., péntek 10:00: selejtezők. 16:00: érmes mérkőzések, döntők Fiú 73 kg (Eichmüller Gergő, Ceglédi VSE) és 81 kg Leány 57 kg (Bognár Inez, Budapesti Honvéd SE) és 63 kg (Botzheim Bodza, Ledényi JI) Augusztus 27., szombat 10:00: selejtezők. 16:00: érmes mérkőzések, döntők Fiú 90 kg (Kenderesi Péter, Pécsi VSK) és +90 kg (Dobos Levente, Ledényi JI; Balogh János, Rákosvidéke Hajtós DSE) Leány 70 kg és +70 kg Augusztus 28., vasárnap 10:00: selejtezők. 16:00: érmes mérkőzések, döntők Vegyes csapatverseny

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.