UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2022-08-23 15:33

Jégkorong: rangos svédországi tornán lett bronzérmes az U20-as válogatott

Ötből három meccsen diadalmaskodott, a pozitív mérleg pedig harmadik helyet ért a Vas Márton vezette U20-as nemzeti együttesnek a karlstadi Super Challenge Cup-viadalon.

Forrás: MJSZ
Forrás: MJSZ
Remekül szerepelt a svédországi Karlstadban rendezett Super Challenge Cup csoportkörében az U20-as jégkorong-válogatott. Vas Márton együttese ugyan kikapott a dánok elleni nyitányon (1–2), de utána a svájci Geneve-Servette-t (7–2) és a szlovén nemzeti csapatot is legyőzte (6–4). Az elődöntőben a svéd Farjestad jobbnak bizonyult, a bronzmeccsen viszont a dánok elleni visszavágón már hosszabbítás után 4–3-ra diadalmaskodtak a mieink. A viadalon a cél elsősorban a decemberi I/A csoportos vb-re való minél sikeresebb felkészülés volt. Az idei tornát a norvégiai Askerben rendezik, a házigazda mellett a kazah, a dán, a francia és a szlovén gárda lesz ellenfél.

Az U20-as jégkorong-válogatott kerete: Kapusok: Antek Tamás (DEAC), Hegedüs Levente (DVTK), Szűcs Botond (KJT Haukat, finn) Hátvédek: Bajkó Botond (FEHA19), Balázsi Márton (UTE), Farkas Olivér (SaiPa, finn), Hadobás Zétény (Vasteras, svéd), Horváth Donát (South Shore Kings, amerikai), Illés Márton (DVTK), Szalay Boldizsár (DVTK), Tóth Péter (BJA HC) Csatárok: Ádám Zsolt (BJA HC), Ambrus Csongor (Hydro Fehérvár AV19), Balasits Barnabás (Vasas), Farkas László (FEHA19), Fekete Alex (FEHA19), Ivády Milán (Wings HC, svéd), Károly Róbert Nikolasz (DVTK), Keceli-Mészáros Mátyás (FEHA19), Kocsis Botond (New Jersey Rockets, amerikai), Mihalik András (DEAC), Nádasy Márton (DEAC), Nádro Kristóf (Scranton Knights, amerikai), Tóth Tamás (Connecticut Jr. Rangers, amerikai)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.