UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 8.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2022-08-27 17:38

Cselgáncs: Kenderesi Péter ifjúsági világbajnok Szarajevóban

A Pécsi VSK cselgáncsozója, Kenderesi Péter ellenállhatatlan formában versenyzett a 90 kilósok mezőnyében, és négy győzelmével aranyérmet szerzett a szarajevói ifjúsági világbajnokságon.

Az egyéni küzdelmek záró napján három magyar fiatal lépett tatamira a bosnyák fővárosban zajló ifjúsági cselgáncs-világbajnokságon. A pécsiek korosztályos Eb-ezüstérmes kiválósága, Kenderesi Péter második kiemeltként vágott neki a 90 kilósok küzdelmeinek, és ennek megfelelően az első fordulóban, a legjobb 32 között erőnyerő volt. Majd a nyitó meccsén az ifjúsági Ázsia-bajnokság ezüstérmes, mongol Enhbajar Altansagaj következett a nyolcaddöntőben. Két perc után magabiztosan, ipponnal nyert a magyar fiú. A legjobb nyolc között a brazil Jesse Barbosa várt rá, akit bő három perc után szintén legyőzött, méghozzá a legfőbb erősségében, a földharcban.

Forrás: IJF
Forrás: IJF
Jöhetett a mérkőzés a döntőbe jutásért a hatodik kiemelt, ukrán Nyikita Judanov ellen, aki ugyan két perc után vazaris előnyre tett szert, ám Kenderesit ez sem zavarta meg, ugyanis egy perccel a vége előtt eldobta ellenfelét a hátára, így ipponnal fordított. A vb-aranyért az ifjúsági Ázsia-bajnok, üzbég Abbos Shermakhmatovval kellett megküzdenie, és a PVSK versenyzője a fináléban ismét kedvencére, a földharcra támaszkodott. Szűk három perc alatt előtt megszerezte a győzelmet, és ifjúsági világbajnoki címet ünnepelhetett. A magyar csapat első aranyérmét szerezte Szarajevóban. Dobos Levente (Ledényi JI) az EYOF-aranyérmes, a verseny későbbi bronzérmese, a román Bogdan Petrével, míg Balogh János (Rákosvidéke Hajtós DSE) a korosztályos Ázsia-bajnok, kirgiz Emirhan Zsoldoskazijevvel szemben esett ki az első meccse után, a legjobb 32 között. További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.