UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tollaslabda

2022-08-28 20:34

Tollaslabda: nem született kiugró magyar eredmény az U19-es Eb-n

Szombaton véget ért a tollaslabdázók belgrádi U19-es Európa-bajnoksága; a magyar fiatalok a csapatversenyben csoportmásodikként nem jutottak be az egyenes kieséses szakaszba, egyesben és párosban pedig a legjobbak is csak egy nyert mérkőzésig jutottak.

Augusztus második felében Belgrádban találkoztak a kontinens legjobb U19-es tollaslabdázói, ugyanis a szerbiai város rendezte a korosztály Európa-bajnokságát, amely szombaton ért véget. Az eseményről a magyar fiatalok sem hiányozhattak, akik tízfős küldöttséggel vettek részt a tornán.

A tízfős magyar csapat az U19-es Eb-n Forrás: MTLSZ
A tízfős magyar csapat az U19-es Eb-n Forrás: MTLSZ
Először a csapatversenyt rendezték meg: a magyarok a négyfős csoportban a horvátok fiataljaival találkoztak, az akadályt pedig sikerrel vették, szoros vetélkedés után 3:2-re nyerték a párharcot. A második napon a – végül a legjobb négyig menetelő – ukránok következtek, akiket nem sikerült megállítani, 4:1-es vereség lett a vége. Az utolsó csoportmeccsen harmadjára is szomszédos fiatalokkal kellett felvenni a versenyt; a románok ellen hibátlan teljesítményt nyújtottak a magyar indulók, 5:0-ra győztek, ám a második hely megszerzése nem volt elég, hogy negyeddöntőbe kerüljenek a fiatalok. A csapatversenyt az ukránokat az elődöntőben kiverő dánok nyerték. Ezután az egyesek és a párosok küzdelmeiben vehettek részt a versenyzők, nagy magyar menetelést azonban nem jegyezhettünk fel. Az előbbi kategóriában a fiúk között Tóth Kristóf, a lányok között Szabó Zsófi tudott mérkőzést nyerni, a második találkozó viszont mindkettejüknek a végállomást jelentette. Az egynemű párosok esetében mindkét fiú duónk (Tóth Kristóf, Horváth Csanád és Ágai Zsombor, Kis-Kasza Miklós) egy meccset húzott be, mint ahogy a vegyes összeállítások között Kígyós Keán és Vetor Nikol is, aki a későbbi elődöntős dán párostól kapott ki. Részletes eredmények ITT találhatók.

A magyar csapat a belgrádi U19-es Európa-bajnokságon (augusztus 18-27.): Fiúk: Ágai Zsombor, Horváth Csanád, Kis-Kasza Miklós, Kígyós Keán, Könczöl Ádám, Tóth Kristóf Lányok: Kustán Kata, Szabó Zsófi, Takács Tünde, Vetor Nikol Edzők: Gregor McVean, Varga Imre, Didi Purwanto

További korosztályos híreink TOLLASLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.