UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2022-08-30 18:15

Rp. gyorskorcsolya: értékes bormiói edzőtáborban járt a juniorválogatott

A szeptemberi Olimpiai Reménységek Versenyére készülő junior rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott Szabó Krisztián vezetésével Bormióban járt edzőtáborban.

A magyar junior rövid pályás gyorskorcsolyázók az elmúlt két hétben Bormióban készültek – számol be a hunskate.hu.  A fiatalok a múlt hét végén tértek haza az olaszországi edzőtáborból, és az összetartást a juniorválogatott vezetőedzője, Szabó Krisztián értékelte a hazai szövetségnek:

Értékes bormiói edzőtáborban járt a juniorválogatott Forrás: hunskate.hu
Értékes bormiói edzőtáborban járt a juniorválogatott Forrás: hunskate.hu
„Teljes kerettel vágtunk neki a bormiói edzőtábornak két héttel ezelőtt, valamennyi versenyzőnk egészségesen kezdte meg az olaszországi felkészülést. Mindent, amit elterveztünk, meg tudtuk valósítani, nem kellett változtatni vagy felülírni az edzésprogramot, nagyon szépen haladtunk a munkával. Két csoportra osztottuk a társaságot – egy fiú, és egy fiú-leány vegyes csoportra –, így mindenki a megfelelő terhelést kapta. A helyszín nem ismeretlen számunkra, már jól ismerjük, hiszen régóta járunk oda edzőtáborozni – egy-egy új versenyzőnknek lehetett esetleg újdonság. Minden zökkenőmentesen ment, az időjárás és a jég is kiváló volt, egyedül egy szárazföldi penzumot kellett átszervezni, de végül sikerült azt is végrehajtanunk. Ideális körülmények között tudtunk tehát készülni, gondolok itt a szállásra, az étkezésre, vagy éppen a nagyon jól felszerelt konditeremre, ahol remek erőfejlesztő edzéseket tartottunk a fiataloknak. Azért szeretünk idejárni, mert tényleg minden feltétel adott ahhoz, hogy megfelelő körülmények között dolgozzunk. Mindemellett az olasz válogatott, a hazaiak olimpiai kerete is Bormióban edz, általában utánunk jöttek jégre, így a fiúk-lányok a házigazdák edzésébe is bepillantást nyerhettek” – összegzett a juniorok edzője. A fiatalok első megméretése az Olimpiai Reménységek Versenye lesz, melynek szeptember harmadik hétvégéjén a Gyakorló Jégcsarnok ad otthont. További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.