UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2022-08-31 21:23

Strandröplabda: csütörtökön rajtol az U18-as Európa-bajnokság Görögországban

A fiúk között Tari Bence és Veress Ákos, míg a lányok mezőnyében Honti-Majoros Chiara és Kun Stefánia képviseli a magyar színeket a csütörtökön kezdődő U18-as strandröplabda Európa-bajnokságon a görögországi Loutrakiban.

A magyar fiú páros, Tari Bence és Veress Ákos a belga Alexy Humblet és Daan Hendrikx, a lengyel Szymon Beta és Artem Besarab, illetve a portugál Tomas Teixera és Francisco Mendes kettőssel került közös csoportba, az E jelű kvartettbe a görögországi U18-as strandröplabda Európa-bajnokságon. A mieink csütörtökön – magyar idő szerint – 13:30-tól játsszák az első meccsüket a belgákkal, majd még aznap a lengyelek következnek, végül pénteken a portugálok ellen zárul a csoportkör.

Balról: Honti-Majoros Chiara, Veress Ákos, Tari Bence, Kun Stefánia Forrás: Beach Volleyball Hungary
Balról: Honti-Majoros Chiara, Veress Ákos, Tari Bence, Kun Stefánia Forrás: Beach Volleyball Hungary
A lányok viadalán Honti-Majoros Chiara és Kun Stefánia a svéd Sanna Madestam és Emilia Saxne, a horvát Lucija Perkovic és Mara Eva Markovic, valamint a spanyol Marto Carro Marquez de Acuna és Adriana Serrano Ferro duója mellé kapott besorolást a G-csoportba. A magyar lányok csütörtökön – magyar idő szerint – 9:30-kor a svédekkel kezdenek, ezután 16:50-től a horvátok ellen folytatják, és a a spanyolokkal szemben fejezik be a kontinenstorna első szakaszát. A csoportgyőztesek automatikusan nyolcaddöntősek, míg a második és harmadik is továbbjut, azonban számukra keresztjáték jön a legjobb 16 közé jutásért. A magyar egységek jól hangoltak az Eb-re, ugyanis néhány hete a Lupa-tónál tartott U18-as MEVZA-tornán mindkét páros aranyérmesként zárt. További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.