UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-09-03 18:58

Öttusa: két tucat magyar fiatallal kezdődik az ifjúsági világbajnokság

Vasárnaptól az olaszországi Lignanóban huszonnégy fiatal magyar öttusázó küzd a minél jobb helyezésért az U17-es és az U19-es korosztály világbajnokságán.

Vasárnaptól az olaszországi Lignano ad otthont az öttusázók ifjúsági világbajnokságának. Az U17-es és az U19-es korosztály első számú viadalán 33 ország több, mint 250 fiatal sportolója méri össze a tudását.

Bauer Blanka a magyarok egyik erőssége Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere
Bauer Blanka a magyarok egyik erőssége Fotó: Federação Portuguesa do Pentatlo Moderno/ João Pere
A magyar csapat 24 fővel érkezett a helyszínre, a válogatottban több korosztályos Eb-, valamint vb-érmes ígéret is helyet követelt magának. A világbajnokság vasárnap az U19-es fiúváltók versenyével rajtol, és a nyitó napon tartják az U17-es lányok selejtezőjét is. Magyarország hagyományosan jól szerepel az öttusázók utánpótlás-világversenyein. A tavalyi ifjúsági vébét az egyiptomi Alexandriában rendezték. Akkor hat érmet érdemeltek ki a magyar tinédzserek. Az U17-esek mezőnyében világbajnoki címet szerzett Tamás Botond, aki nem mellesleg Bauer Blankával párban vegyes váltóban is győzött, csapatban pedig Jassó Zalánnal és Tóth Ákossal lett harmadik. Bauer továbbá egyéniben felállhatott a dobogó harmadik fokára, míg Haraszin Lindával és Zemán Zórával csapatban nyert ezüstöt. Az U19-esek között pedig a Marschall Réka, Dobronyi Dorina leányváltó végzett harmadikként. A világbajnokság programja ITT érhető el.

Az ifjúsági világbajnokságon részt vevő magyar versenyzők: U17-es indulók Haraszin Linda (egyéni) Kiss-Szőlősi Álmos (egyéni) Kiss Csenge (egyéni) Mészáros Emma (egyéni) Mészáros Márton (egyéni) Mohl Zsombor (váltó) Nyerges Réka (váltó) Pataki Emma (váltó) Péter Ádám (egyéni) Tory András (váltó) Tóth Ákos (egyéni) Zemán Zóra Zoé (egyéni) U19-es indulók Bauer Blanka (egyéni) Csák Milán (egyéni) Dobronyi Dorina (egyéni) Gyarmati Lili (váltó) Gyugyi Laura (egyéni) Holéczy-Fehér Bogdán (váltó) Marschall Attila (egyéni) Simon Barnabás (egyéni) Simon Tamás (váltó) Tamás Botond (egyéni) Tóth Dorka Sára (egyéni) Walthier Laura (váltó)

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.