UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Evezés

2022-09-04 16:58

Evezés: aranyérmet szerzett a Czinege, Boros kettes az U23-as Eb-n

Szeptember első hétvégéjén két napon keresztül viaskodtak a kontinens legjobb U23-as evezősei a belgiumi korosztályos Európa-bajnokságon, amely magyar sikereket is hozott: a csapatból három egység végzett a dobogón, közülük a Boros Bálint, Czinege Tamás könnyűsúlyú kettes aranyérmet szerzett.

A július végén Olaszországban rendezett U23-as evezős világbajnokság számunkra nem hozott érmet, szeptember első hétvégéjén viszont újra lehetőséget kaptak a hazai fiatalok a bizonyításra: összesen tizenkilenc sportoló képviselte a magyar színeket 3. és 4. között a belgiumi Hazewinkelben, a korosztály Európa-bajnokságán.

Boros Bálint (balra) és Czinege Tamás ünnepel Fotó: Czucz Bálint/MESZ
Boros Bálint (balra) és Czinege Tamás ünnepel Fotó: Czucz Bálint/MESZ
A nyolc egységből három a dobogóra is felállhatott. A Varesében a legjobb magyar eredményt elérő Boros Bálint, Czinege Tamás könnyűsúlyú kettes biztosan húzhatott az A-döntőben, hiszen hat duó nevezett a számba. Az előfutamban mutatott produkciójukhoz képest nagyjából tizennégy másodpercet javítottak, és huszáros hajrát követően a moldáv, az ukrán, a cseh, valamint a német csapatot megelőzve haladt át elsőként a célvonalon. A Bridge Henry, Szőllősi Balázs duó a könnyűsúlyú kétpárak között húzott be a második helyre, hasonlóan a női könnyűsúlyú kettesek között szereplő Bóka Sárához és Gedeon Annához. Utóbbiak kategóriájában mindössze két hajó indult, ám az olaszokkal nem tudták tartani a lépést a versenyzőink. A verseny részletes eredményei ITT érhetők el.

A hazewinkeli U23-as Európa-bajnokságon (szeptember 3-4.) résztvevő magyar csapat eredményei: Férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Boros Bálint, Czinege Tamás – 1. Férfi könnyűsúlyú kétpár: Szőllősi Balázs, Bridge Henry – 2. Női könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes: Bóka Sára, Gedeon Anna – 2. Férfi kormányos nélküli négyes: Király Miklós, Szabó Gábor, Szentpáli Gergő, Szentpáli Balázs – 4. Férfi kormányos nélküli kettes: Koncsik Dominik, Juhász Tamás – 5. Női könnyűsúlyú kétpár: Szili Dorina, Fehérvári Eszter – 6. Női négypár: Zsiros Janka, Harsányi Viktória, Kas Natália, Galcsó Flóra – 6. Férfi egypár: Szklenka Bence – 12.

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.