UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kajak-kenu

2022-09-04 19:28

Kajak-kenu: tíz magyar érem maradt a szegedi U23-as és ifi vb utolsó napjára

Az első két nap remekül sikerült a magyar versenyzőknek a szegedi U23-as és ifi kajak-kenu világbajnokságon; a fiatalok a vasárnapi programban sem lassítottak, és újabb tíz medált raktak a már előtte is impozáns éremkollekcióhoz.

A fiatalabb korosztályban Hidvégi Hunor nyerte a kajak egyesek 500 méteres versenyét, míg Kiss Ágnes kenu egyes 200-on a dobogó második fokára állhatott fel. Ferencz Bulcsú (C-1 500 m) ötödik, Kiskó Réka (K-1 500 m) hatodik lett a döntőben – számol be az MTI.

A kajakos Hidvégi Hunor 500 méteren nyert az ifik között Forrás: MKKSZ
A kajakos Hidvégi Hunor 500 méteren nyert az ifik között Forrás: MKKSZ
Az U23-asoknál az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám az egy nappal korábbi, 1000 méteres versenyhez hasonlóan 500 egyesben is az ausztrálok ötkarikás aranyérmes kajakosával, Thomas Greennel vívott nagy csatát, s ezúttal is ő nyert. A nők hasonló számában a felnőttek között Európa-bajnoki ezüstérmes Rendessy Eszternél csak a lengyelek olimpiai bronzérmes versenyzője, Helena Wisniewska volt gyorsabb, így egy újabb második hellyel zárta le a szezonját. A 500-as vegyes párosoknál a Fojt Sára, Opavszky Márk kajak kettes bronzérmet szerzett. A kenusoknál Zombori Dominik ötödikként ért be 500 méteren, Nagy Bianka pedig hetedikként zárt 200-on, míg az 500-as vegyes duó, Gönczöl Laura és Rumi Gergő a kilencedik helyen végzett. Az esemény a délutáni 5000 méteres versenyekkel zárult. A leghosszabb távon az ifjúsági kajakosoknál Nemes Réka nyerte a lányok versenyét, míg a fiúknál Aradi Álmos a második helyen végzett. Kenuban Zagyvai Borka életében először szerepelt nemzetközi versenyen ezen a távon, de így is sikerült megszereznie az ezüstérmet, Pálla Bálint pedig éppen csak lemaradt a dobogóról, negyedik lett. Az idősebb korosztályban a felnőtt világ- és Európa-bajnok Kőhalmi Emese ezúttal is oktatófilmbe illő módon versenyzett, s győzött magabiztosan a kajakosoknál, míg a kenusoknál Kollár Kristóf harmadikként ért célba. A másik magyar kenus, Molnár Csenge hatodik, a másik kajakos, Őry Zsombor Erős pedig a 21. helyet szerezte meg. Az ötnapos vb-n 64 országból több mint 1100-an indultak; Magyarország mindkét korcsoportban fölényesen végzett az éremtáblázat élén, 21 arannyal, 13 ezüsttel és 6 bronzzal. További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.