UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Úszás

2022-09-04 09:01

Úszás: Komoróczy nyert 50 m háton, újabb váltósiker az ifi vb-n

A szombaton aratott két diadal után immár hat aranyéremnél tart a magyar válogatott a perui ifjúsági úszó vb-n, ezúttal Komoróczy Lora (50 m hát), valamint a 4x100-as leány gyorsváltó győzött.

Az előfutamokban elért eredmények alapján Limában zajló ifjúsági úszó-világbajnokság ötödik napja előtt is elég valószínű volt, hogy szombaton sem marad érem nélkül az eddig sikert sikerre halmozó magyar küldöttség.

Ritkán látható magyar siker: Komoróczy Lora a sprinterek között lett ifjúsági világbajnok Forrás: FINA
Ritkán látható magyar siker: Komoróczy Lora a sprinterek között lett ifjúsági világbajnok Forrás: FINA
Az 50 m hát döntőjébe Komoróczy Lora a legjobb idővel jutott be még a pénteki középdöntőből és esélyeshez méltó módon, ugyan három századmásodperccel gyengébb úszással, de megnyerte a szám világbajnoki döntőjét (28.51) a japán Nagaoka és az olasz Curtis előtt. Szintén nagyon magabiztos versenyzést láhattunk a 4x100 m-es leány gyorsváltótól, amelyben délelőtt és délután Ábrahám Minna, Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili és Molnár Dóra úszott. A lányok miután második helyen kvalifikálták magukat a fináléba, jelentős fölénnyel, csaknem két másodperccel győzték le a legnagyobb és igazából egyetlen valós riválisnak mondható olaszokat (3:41.94).
A magyar váltó legalább egy szinttel a mezőny felett volt Forrás: FINA
A magyar váltó legalább egy szinttel a mezőny felett volt Forrás: FINA
Hatalmasat küzdött, és egyéni csúcsot úszott 400 m vegyesen Bujdosó Zsombor, ám ezúttal ez sem volt elég, hogy dobogóra álljon, 4:20.91-ggyel negyedikként csapott célba. Az 1500 m gyors úgynevezett leggyorsabb futamában szerepelt a legfiatalabb magyar résztvevő, Jack Vivien, ő összesítésben a hetedik helyen zárt (17:03.15). Az újabb „bearanyozott” napot követően a magyar csapat hat arany- és öt ezüstéremmel ismét átvette a vezetést éremtáblázaton, amikor a világbajnokságból már csak egy nap van hátra.

Ifjúsági úszó-világbajnokság, Lima (Peru) 5. nap (a magyarok döntős szereplései) Fiúk. 400 m vegyes: 4. Bujdosó Zsombor 4:20.91 Leányok. 1500 m gyors: 7. Jackl Vivien, 50 m hát: 1. Komoróczy Lora 28.51, 4x100 m gyors: 1. Magyarország (Ábrahám Minna, Pádár Nikolett, Gyurinovics Lili, Molnár Dóra) 3:41.94

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.