UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. december 6.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2022-09-06 11:35

Kosárlabda: a 17 éves Aho Tyra sokat fejlődne a DVTK női csapatában

A 17 éves, korosztályos válogatott Aho Tyra nagy tervekkel igazolt a DVTK női kosárlabdacsapatába, melyben a nővérével is együtt szerepelhet.

A a DVTK-HUN-Therm női kosárlabdacsapata szerződtette a magyar korosztályos válogatottakban már többször is bizonyító Aho Tyrát.

A 17 éves Aho Tyra sokat fejlődne a DVTK női csapatában Forrás: dvtk.eu
A 17 éves Aho Tyra sokat fejlődne a DVTK női csapatában Forrás: dvtk.eu
A Vasas Akadémiáról érkező 17 éves ígéret számára a beilleszkedést megkönnyíti, hogy nővére, Aho Nina is a diósgyőriek játékosa. A fiatal irányító a klub honlapján beszélt arról, hogy ambiciózusan kezdte meg a munkát Völgyi Péter és Ábrahám Márta együttesében. „Nagyon hamar megtaláltam a közös hangot a lányokkal, az első perctől egyenrangúként kezelt mindenki. Igyekszem majd a lehető legjobban kihasználni a kapott játékperceket, én minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a csapat érdekében, akár a pályán, akár edzésen, akár mérkőzésen a padról szurkolva a csapatnak. Szeretnék sokat fejlődni és minél több tapasztalatot szerezni a nálam idősebb játékosoktól. Csapatszinten nagyon szeretnénk idén is érmet szerezni a szezon végén, és az Euroliga selejtező is mindenkit lázban tart. Igyekszünk majd idén is olyan teljesítményt nyújtani a pályán, hogy a szurkolóknak sok emlékezetes pillanatot okozzunk” – idézi a tinédzsert a dvtk.eu. További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.