UtánpótlásSport
2023. február 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2022-09-08 20:49

Öttusa: három magyar érem az ifjúsági világbajnokság U17-es döntőiben

Péter Ádám ezüst-, Mészáros Emma pedig bronzérmet szerzett az öttusázók lignanói ifjúsági világbajnokságán, melyen a magyar leánycsapat is felállhatott a dobogó második fokára.

Csütörtökön az olaszországi Lignanóban zajló ifjúsági öttusa-világbajnokságon az U17-esek egyéni döntőit rendezték. Ez a korosztály még csak háromtusázik a viadalain.

Balról: Mészáros Emma, Haraszin Linda, Zemán Zóra Forrás: MÖSZ
Balról: Mészáros Emma, Haraszin Linda, Zemán Zóra Forrás: MÖSZ
A lányok között előbb három magyar tinédzsernek szoríthattunk, közülük a legjobban a az U17-esek Európa-bajnoka, Mészáros Emma szerepelt, aki bár a tizedik időt úszta, a kombinált számban (lövészettel egybekötött futás, más néven laser run) remekül teljesített, és végül a harmadik helyre küzdötte fel magát. Mellette Zemán Zóra és Haraszin Linda is kitett magáért, előbbi hatodik, utóbbi hetedik helyen ért célba, így a leánycsapat ezüstérmet nyert az egyiptomiak mögött. Az egyéni győztes a koreai Szu-Min Sin lett.
Péter Ádám (balra) a dobogósok társaságában Forrás: MÖSZ
Péter Ádám (balra) a dobogósok társaságában Forrás: MÖSZ
A fiúk fináléjában aztán Péter Ádám és Tóth Ákos következett. Péter Ádám úszóeredménye a tizenegyedik volt a sorban, ám a laser runban lepipálta mindegyik kihívóját, és végül bravúros ezüstérem lett jutalma. Tóth a tizennyolcadikként zárt. A vb-címet az egyiptomi Marwan Allam érdemelte ki, aki csapatban is első lett. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.