UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Birkózás

2022-09-09 14:58

Birkózás: újabb szakemberekkel erősített a KIMBA – Korpási Bálint is Csepelen folytatja edzőként

Szeptembertől öt elismert szakemberrel bővült a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai stábja: Bábszky Gergely, Irina Huszjak, Korpási Bálint, Martin Gábor és Ligeti Richárd is segíti az akadémisták felkészülését.

Bábszky Gergely szeptembertől a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Módszertani Központjának vezetésével segíti a csepeliek működését – számolt be honlapján a KIMBA. „A módszertani központ életre hívásával szeretnénk összehangolni azokat a szakterületeket, amelyek segítséget nyújtanak abban, hogy a magyar birkózósport továbbra is versenyképes maradhasson a nemzetközi mezőnyben” – mondta Bábszky, aki az eddigiekben a Vasas és az U17-es szabadfogású válogatott szövetségi edzőjeként tevékenykedett.

Korpási Bálint Fotó: F. L. / KIMBA
Korpási Bálint Fotó: F. L. / KIMBA
A világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint a szakmai igazgató, Lőrincz Tamás felkérésére az alapprogramos akadémistákat készíti fel, és tanítja majd „régi ravasz fogásait”. Martin Gábor neve 20 éve fonódik össze szorosan a birkózással. Az UTE egykori edzője szeptembertől napi szinten dolgozik a lányokkal szakágvezetőként. Elmondása szerint, a szeme előtt már nem csak Párizs, de Los Angeles is ott lebeg, hiszen pontosan tudja, hogy a későbbi felnőttválogatott gerincét a most akadémiánkon tanuló lányok fogják adni. Szorosan együtt dolgozik Ligeti Richárddal, vagy ahogy a karfiolfülűek hívják, KisLigivel, aki 1998-ban kezdett birkózni, majd egészen 2019-ig felnőttválogatott volt. A Haladás utánpótlásedzőjeként dolgozott, hozzánk Ed Giese segítőjeként került, majd átvette a csapatot. Irina Huszjak 2019-ben ukrán színekben Európa-bajnok lett, de azt megelőzően is a kadétkorosztálytól kezdve világversenyeken vett részt és szép eredményeket ért el. Azért választotta a KIMBA-t, mert úgy véli, profi stáb tagja lehet, és ez ideális hely számára a magas szintű edzői munkához. „A KIMBA-ban látom azt a lehetőséget, hogy nyugodt körülmények mellett nemzetközi színvonalra érkezzenek el versenyzőink” – fogalmazott Huszjak, aki szintén a lányokért felel majd. A teljes írás ITT olvasható. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.