UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sportlövészet

2022-09-09 20:03

Sportlövészet: immár három érme van a magyar küldöttségnek a wroclawi junior Eb-n

Dénes András a puskások 50 méteres fekvő számában, míg a Jákó Miriam, Fábián Sára, Domsits Olívia összetételű válogatott a 25 méteres pisztolyos versenyszámban ért el harmadik helyezést a wroclawi junior sportlövő Eb-n.

Volt minek örülni a lengyelországi Wroclawban rendezett földrésztorna pénteki napján is, a magyar delegáció eredménysora ugyanis két bronzéremmel gyarapodott.

A norvégok legyőzése harmadik helyet ért Forrás: Cél-Tudat SE
A norvégok legyőzése harmadik helyet ért Forrás: Cél-Tudat SE
Az összetettben szerzett ötödik helye után Dénes András az előkelő harmadik helyen végzett 621.9 körrel a puskások 50 méteres fekvő versenyszámában. A győzelmet a német Leon Thieser szerezte meg 622.8 körrel, míg a dobogó második fokára az osztrák Kiano Waibel állhatott, miután 622.3 körrel zárt. Megjegyzendő, hogy honfitársaink közül Török Ferenc 13. lett (617.8), Wittmann Péter pedig 31. helyen végzett (606.3). A junior lány 25 méter pisztoly csapatversenyében a Jákó Miriam, Fábián Sára Ráhel, Domsits Olívia Ditta összeállítású magyar együttes a kvalifikáció első szakaszát 853 körrel nyerte meg, majd a Q2-ben 419 körrel a negyedik helyen végzett. Eredményüknek köszönhetően a magyar csapat a norvégokkal mérkőzhetett meg a harmadik helyért. A bronzcsata kiválóan sikerült, hiszen Jákó Miriamék 16–0-ra felülmúlták skandináv ellenfelüknél. Az aranyérmet Csehország nyerte, 16–14-re győzte le Ukrajnát. A magyar küldöttség eddig Jákó Miriam 25 méteres pisztolyos számában elért elsősége révén egy arany-, továbbá a pénteki sikereknek köszönhetően két bronzérmet szerzett a kontinensviadalon. A részletes eredmények ITT érhetők el. További korosztályos hírek SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.