UtánpótlásSport December 8-án Egy nap az utánpótlásért címmel konferenciát rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a fiatalok sportjának aktuális kérdéseiről
2022. november 29.
  • instagram
Egy nap az utánpótlásért – konferencia
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2022-09-14 08:56

Birkózás: Kecskeméti Krisztián ötödik lett a belgrádi felnőtt-vb-n

A Cegléd-KIMBA 23 éves birkózója, Kecskeméti Krisztián az ötödik helyen végzett kedd este a belgrádi felnőtt-világbajnokságon a kötöttfogásúak 60 kilogrammos kategóriájában.

A Cegléd-KIMBA 23 éves birkózója, Kecskeméti Krisztián (60 kg) hétfőn sima győzelemmel kezdett a belgrádi felnőtt-vb-n, majd a nyolcaddöntőben kikapott az első kiemelt kirgiz Zsolaman Sarsenbekovtól, aki vigaszágra vitte, melyen kedden délelőtt technikai tussal verte az amerikai Ildar Hafizovot. A kedd esti helyosztón a 2018-ban vb-harmadik, tavalyi Ázsia-bajnok kazah Aidosz Szultangalival küzdött meg, aki ezúttal túl nagy falatnak bizonyult a számára.

Kecskeméti Krisztián (kékben) a bronzmeccsen Forrás: UWW/MBSZ
Kecskeméti Krisztián (kékben) a bronzmeccsen Forrás: UWW/MBSZ
Az MTI beszámolója szerint Szultanagli már rögtön a meccs elején támadólag lépett fel, az első másfél percben háromszor is nagyon szépen indult meg karelvezetésből, Kecskeméti azonban mindannyiszor le tudott lépni az akcióról. Viszont passzivitás miatt neki kellett (0–1) lehasalnia a szőnyegre. A parterhelyzetben aztán a magyar kötöttfogású egészen kiválóan védekezett, előbb riválisa pörgetését védte, majd annak emeléséről is le tudott forogni, utóbbit követően ráadásul sikerült visszatámadnia és egyenlítenie (1-1). Kecskeméti előnye azonban nem tartott ki a szünetig, miután a kazah az újabb karlefogásból indítását végig tudta vinni, mögé került (1–3) és azonnal pörgetett (1–5). A szünet után abban lehetett bízni, hogy az állóharcban a magyar meggyőző tud lenni annyira, hogy leküldjék ellenfelét, s ettől nem is volt a messze: 45 másodperc után a mérkőzésvezető már jelezte a figyelmeztetést, a két másik bíró viszont kivárt, Szultangali pedig abban a pillanatban újra karelvezetésből indított és 7–1-re növelte előnyét. Az utolsó két percben Kecskeméti ment előre, de nem talált fogást riválisán, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel. „Őszintén szólva előre aláírtam volna, hogy ötben leszek, de így, hogy a bronzéremért küzdhettem, kicsit hiányérzetem van. A kazahot nem mondanám különösebben erősnek, viszont gyors és dinamikus, ezt az akcióját pedig nagyon jól csinálja. Megpróbáltam alapállást váltani, de úgy sem sikerült kivédenem. Sajnálom, mert ha egy kicsit jobban egyben vagyok fejben, akkor szorosabb is lehetett volna, vagy talán nyernem is sikerül” – nyilatkozta a helyosztó után Kecskeméti Krisztián. A magyar kötöttfogású csapat ezzel három érmemmel és egy ötödik hellyel zárta a világbajnokságot; az U23-asok közül Losonczi Dávid harmadik a 87 kilósok között, míg hétfőn Lévai Tamás szerzett bronzot a 82 kilogrammos súlycsoportban. Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.