UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2022-09-15 13:32

Kézilabda: a PLER, a Veszprém és a NEKA is remekül kezdett a fiú utánpótlás-bajnokságokban

A felnőtt kézilabdázók NB I-es küzdelmei mellett a fiúk utánpótlás-bajnokságaiban is útjára indult a labda az elmúlt hetekben; az U18-as és az U20-as első osztályú csoportokban a PLER Budapest, a Veszprémi KKFT és a NEKA is hibátlanul kezdett.

Nem változott a fiúk U18-as és U20-as élvonalbeli bajnokságainak a lebonyolítási módja, hiszen a korosztályokat ismét keleti és nyugati csoportokra osztották, melyekben a csapatok megküzdhetnek a rájátszásba kerülésért, végül pedig a bajnoki címért. A nyár elején véget ért évadok a serdülőknél a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA), míg az ifjúságiaknál az Agrofeed ETO UNI Győr sikerét hozták.

A Veszprémi KKFT játékosai ünnepelnek Forrás: Veszprémi KKFT
A Veszprémi KKFT játékosai ünnepelnek Forrás: Veszprémi KKFT
Augusztus utolsó és szeptember első napján már az új idény őszi szezonja rajtolt el a két legidősebb fiúkorosztály első osztályú bajnokságaiban. Az eddig lejátszott fordulókat követően már csak három klub mondhatja el magáról, hogy az U18-asok és az U20-asok között is száz százalékos mérleggel állnak a csapatai. A Veszprémi KKFT az U18-asok és az U20-asok nyugati csoportjában is két győzelemmel kezdett: az első körben a Komló, múlt hét végén pedig a Budakalász ellen arattak dupla sikert. A gólarányuknak köszönhetően az ifik között az első, a serdülők között a harmadik helyen állnak. A Nemzeti Kézilabda Akadémia korosztályos fiúegyüttesei is jó formában indítottak. Az U20-asok nyugati csoportjában két szoros meccsen múlták felül a csurgói, majd a komlói gárdát, míg az U18-asaik ugyanezen ellenfeleiket jóval magabiztosabban verték, így jutalmuk a tabella első helye. A PLER-Budapest a harmadik hibátlan klub a két fiú utánpótlás-bajnokságot tekintve. A fővárosiak a keleti csoportokban vitézkednek, eddig kifejezetten eredményesen. Az U20-as gárdájuk háromból három sikerrel vezeti a bajnokságot, ráadásul rendkívül eredményes támadójátékkal: a BVSC-nek legutóbb 50-szer, előtte a Kecskemétnek 44-szer köszöntek be. Az U18-as csapatuk még őket is túlszárnyalta a Bács-Kiskun megyei együttes ellen – ők 52 góllal tömték ki a kecskeméti kaput, és eggyel kevesebbet játszva is tapadnak az éllovas Békési FKC-re. További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.